Białko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sprawdzaj jeszcze tluszcz. produkt moze byc kiepski zewzgledu na zawartosc tluszczuZnalazlem w sklepie płatki migdałowe i na etykiecie jest napisane że zawierają 20 g białka na 100g produktu i chciałem się dowiedzieć czy jest to dobre jakościowo białko?? A pozatym co powiecie o jakości białka w serkach topionych?? I jaka jest jakość cukrów w płatkach typu Corn Flakes??
Napisano Ponad rok temu
Płatki typu corn flakes to sam cukier i tłuszcze nasycone więc nie za dobre rozwiązanie na śniadanie czy jakikolwiek inny posiłek.Znalazlem w sklepie płatki migdałowe i na etykiecie jest napisane że zawierają 20 g białka na 100g produktu i chciałem się dowiedzieć czy jest to dobre jakościowo białko?? A pozatym co powiecie o jakości białka w serkach topionych?? I jaka jest jakość cukrów w płatkach typu Corn Flakes??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwykłe płatki owsiane albo ja czasami szamam musli z dodatkiem rodzynek i orzechów
No kupilem musli i to skladem niewiele sie rozni od corn flakes wiec nie wiem juz jak jesc:D
Napisano Ponad rok temu
W tych płatkach chodzi przede wszystkim o błonnik którego owsiane maja więcej.A co do tłuszczy w płatkach to są to tłuszcze roślinne a więc nie aż tak "straszne"
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio w TV było mówione z czego składają się takie płatki i było mówione o ilości i jakości tłuszczu w nich zawartego. A corn flakes są nafaszrowane jakimś badziewiem żeby było smaczne, lukier, tłuszcze nasycone i inne tego typu pierdoły. najlepiej wcinać owsiane z rodzynkami, orzechami itp.No tak tylko corn flakes to chyba same płatki kukurydziane?
W tych płatkach chodzi przede wszystkim o błonnik którego owsiane maja więcej.A co do tłuszczy w płatkach to są to tłuszcze roślinne a więc nie aż tak "straszne"
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio w TV było mówione z czego składają się takie płatki i było mówione o ilości i jakości tłuszczu w nich zawartego. A corn flakes są nafaszrowane jakimś badziewiem żeby było smaczne, lukier, tłuszcze nasycone i inne tego typu pierdoły. najlepiej wcinać owsiane z rodzynkami, orzechami itp.
Racja racja