Plan na masę
Napisano Ponad rok temu
Edit: No i:
Czy mógłbym sobie wprowadzić takie poprawki? ;>
Mam 169 / 56kg.
I od razu pytanie: czy gdybym coś chciał brać (vide kreatyna) to przed tym brać masówkę, czy od razu można? I w ogóle kiedy?
I drugie pytanie: kiedy mógłbym już zaczynać trening na siłę? Czy on mi się przyda, bo co do rzeźby to wiem, że na razie nie i dopiero w wieku 17-18 lat może (gdy będę miał przyzwoitą wagę; teraz 15 lat niecałe) czy jednak na razie masę pakować cały czas?
I trzecie: jakieś domowe ćwiczenia na "garba" (ramiona do przodu, łopatki odstające)? i przy okazji, żeby powiedzieć jakich ćw. na siłce nie wykonywać, żeby jeszcze bardziej nie pogłębić wady...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2 ze stazem przynajmniej rok albo wyzej
3 unikaj obiciazania prostownikow z przysiadami ze sztango uwazaj zamiast mc rob rzymska ogolnie unikaj cw obciazajacych kregoslup
Napisano Ponad rok temu
Ale to co w ogóle ćwiczeń na plecy nie robić czy robić, ale z ciężarami uważać? Przysiady ze sztangą wywalić? Nie mam rzymskiej...unikaj obiciazania prostownikow z przysiadami ze sztango uwazaj zamiast mc rob rzymska ogolnie unikaj cw obciazajacych kregoslup
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi o wzrost nie chodzi, ale o moje plecy żeby się coś nie podziało...Że ćwiczenia chamują wzrost to mit, ćwicz śmiało MC, wzmocnisz sobie prostowniki.
Napisano Ponad rok temu
Mi o wzrost nie chodzi, ale o moje plecy żeby się coś nie podziało...Że ćwiczenia chamują wzrost to mit, ćwicz śmiało MC, wzmocnisz sobie prostowniki.
Jak będziesz ćwiczył technicznie i z dobrze dobranym ciężarem to nic złego Ci się nie stanie, nie martw się.
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem to jako: "nie, dopiero po 6 miechach" czy "nie po 6 miechach"?1 nie po 6 miechach
Wiem, wiem...jestes mlody to nie forsuj zbytnio kregoslupa
Ok, dzięki za pomocJak będziesz ćwiczył technicznie i z dobrze dobranym ciężarem to nic złego Ci się nie stanie, nie martw się.