Sztuka walki dla mnie??
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie czy przy wadze ok 100~ kg i wzroście ok 2m~ mozna uprawiac jakis sport walki? tzn domyslam sie ze boks ale może coś innego?? Najlepiej do obrony na ulicy?
Ja do najzwiniejszych nienależe takze prosze nie wyjeżdzać mi np. z karate
a tak btw zna ktos jakieś Toruńskie kluby z Boksem czy czymś?~
pozdrawiam i dziekuje wilk
Napisano Ponad rok temu
moze cos w stylu K1 ?
no nie powiem bardzo mi sie to spodobalo ale nie wiem czy taki klub instnieje w toruniu??
dzieki z linka
btw zna ktos muzyke z tego filmu?
Napisano Ponad rok temu
to tylko boks mi dobrze wychodzi, dawniej jak byłem chudszy to
poza judo zadna Sw mi nie sprawiała problemów (do judo byłem znów za lekki)
ogólnie teraz to poza boksem jakoś nie widzi mi sie nic innego, no moze jeszcze
krav maga ale to tylko tak żeby znać pare dodatkowych technik poza boksem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nogami, kolankiem tez nie pogardziłbym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale napisz przede wszystkim co masz do wyboru, co nie jest zbytnio daleko itp. i ile czasu w tygodniu możesz na to poświęcić. dowiedz się od znajomych gdzie warto trenować jaki jest trener, atmosfera...od tego często zależy najwięcej
przepraszam za zwłoke ...
mam do wyboru:
Kickboxing... u mnie w miescie
Judo-jak wyżej
Karate Kyokusin jw
AIKIDO - IKEDA DOJO- cos takiego, ale tu nie wiedzialem co nazwa klubu co nazwa dziedziny walki ;d;d
Karate Tradycyjnego w mieście
Karate Kumade - O_o tez nie wiem o co chodzi ]
Brazylijskie Jiu Jitsu
AIKIDO KOBAYASHI
TEAKWON-DO
Karate SHOTOKAN
ok to wszystko mam ze strony o Toruniu
mam wakacje... za 14 dni moge cwiczyc codzien
nie mam sie kogo zapytac- jesli miałbym taką możliwośc dawno bym to zrobił
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Kick boxing- jest ok, w miare szybko sie go uczysz, fajny sport, brakuje tylko troche piszczeli i kolan
Judo- fajny sport, ale nie obraź sie troche za stary jesteś już na to...poza tym judo trzeba b. długo trenować żeby umieć coś w miare...
Karate Kyokusin - chyba najbardziej praktyczna wersja karate, też fajny sport niestety bliżej nie znam....
Taekwon-Do- cała masa kopnięc kolan też sporo, ale wydaje mi sie że też uczy sie tego powoli...i generalnie jest nastawienie na nogi.
BJJ- typowy sport parterowy, skuteczny pod warunkiem że bijemy sie w parterze, niestety w większości klubach w celu nabycia umiejętności obalania trzeba dodatkowo chodzić na zapasy czy judo.
Reszty nie rozważam, generalnie szkoda że nie masz np. tajskiego boksu, ale z tego co masz ja osobiście wybrałbym prawdopodobnie kick boxing, zastanawiałbym sie też nad Karate Kyokusin, ale niestety nigdy tego nie trenowałen ani nie widziałem treningu wiec sie nie wypowiadam. To tyle:)
Napisano Ponad rok temu
ja osobiscie wybrałbym k1 zamiast kb ale nie pogardze i kb dzieki za odpowiedz bede musial kiedys isc na trening i zobaczyc. A czy ktos tutaj czwiczy kb? (kick boxing)
napisałes ze za stary... hm mam dopiero 15 lat !!
od ilu trzeba cwiczyc judo zeby jakos ogarniac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na zawodach cos tam zdobywalem, ale niestety juz nie trenuje bo skonczyli mi sie partnerzy- po 1 czesc sie wypisala, po 2 jakbym teraz chodzil to tez bym sie nic ciekawego nie nauczyl bo mam juz ok.80kg a reszta sekcji ok 40-60
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym Ci radził boks z uderzanych a z chwytanych zapasy bądź sambo. Na innych szybko padniesz chyba ze na prawdę masz bardzo dobra kondycje, np by biegać 60 minut i co 3 minuty robić pompki jak na kravce cywilnej. Jakbyś ważył ok 80 to możesz wybrać co chcesz.. Ogólne rzecz ujmując z kulturystyki ciężko przejść na sztuki walk, gdyż siła w MA nie liczy się (starcza wycisk 80% swojej masy), grunt to szybkość i kondycja.
dobre jest to ze nie jestem kulturystą
byłem na boksie zobaczyci powiem wam ze dla mnie to malo skuteczne jest torche sie dowiedziałem a tylko patrzyłem z boku
chciałbym zobaczyc te KB (czyt. Kick Boxing) ciekawe, interesuja mnie kopniecia ale nie tylko
nie moge znalesc w toruniu klubu z KB tzn znam jeden ale jest w tym samym miejscu co ten boks a nie chce sie tam pokazywac bo mialem sie wstawic na nastepny trenig ale sie rozmysliłem bo pomyslałem o tym KB.
i tak w ogóle czy mógłby mi ktos pokazac PROWIDŁOWO zacisnieta pieść?
zeby móc uderzyc bez obawy o reke( musiałem uderzyc w obronie wlasnej kolesia i tak uderzyłem ze reka mnie ok~~ tydzien bolała )
pozdrawiam thx
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tak w ogóle czy mógłby mi ktos pokazac PROWIDŁOWO zacisnieta pieść?
a co tu jest do pokazywania, kciuk przede wszystkim na zewnatrz i nie zaciskaj piesci przed udarzaniem goscia