Jak zacząć ?
Napisano Ponad rok temu
Moi znajomi mieli silke w "wozkarni" w bloku ale sasiadom po jakims czasie zaczelo to przeszkadzac, wiec kazali im sie wynies. Jako, ze dobry ze mnie kumpel uzyczylem im swoj garaz. Korzystajac z okazji, ze mam silke pod nosem postanowilem zaczac trenowac. Cudow nie ma bo atlas, laweczka+skosna, laweczka do brzuszkow, no i kilka roznych gryfow.
Z postury jestem szczuply. Przy wzroscie ok. 180cm waze 65kg..
Tydzien temu rzucilem palenie, wiec sporo jem. Z przyrostem masy nie powinno byc zle. Jednak chcialem zaczac rowniez brac jakies odzywki. Kumpel polecil mi kreatyne+hmb+mega mass XXL. Jednak nie ma on takiej wiedzy jak wiekszosc z was, wiec wole sie rowniez i was poradzic co by bylo dla mnie dobre. Ew. jaki trening mi polecacie i jaka diete..
Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam Savio!
Napisano Ponad rok temu
Gram w pilke nozna, w pracy duzo chodze no i lubie potanczyc na imprezie.
Napisano Ponad rok temu
hmb = nie efektywnekreatyne+hmb+mega mass XXL
kreatyna = za wczesnie wezmiesz ją po 6 miesiacach gdy nastapi stagnacja
mass xxl = jak najbardziej ok, do tego inne suplementy uzupelniajace diete typu witaminy, bialko, jesli pracujesz lub jestes obciazony dodatkowym wysilkiem fizycznym bo nie ma nic o tobie w profilu lecytyna, zma. przyda sie takze do masy omega3 i mysle ze tyle narazie wystarczy
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
no a kreatyna chyba nigdy nie zaszkodzi ?
Ale pewnie i tak Ciebie poslucham bo znasz sie lepiej..
Mozesz mi podac pelne nazwy z producentami itd., bo jak pisalem wczesniej jestem poczatkujacy i nie bardzo sie znam..
Napisano Ponad rok temu
lecytyna - skraca okres regeneracji powysilkowej dla osob pracujacych czy aktywnych jak znalazl no chyba ze masz energie po robocie machac w silowni i byc do dyspozycji przez caly pozostaly dzien
kreatyna - fizycznie nie zaszkodzi ale przyszlosciowo sie nie oplaca brac na start, bo skoro teraz zapchasz nia miesnie zamiast poczekac dopiero gdy bedzie brak przyrostow to co wezmiesz gdy nadejdzie stagnacja ? zwlaszcza ze nalezy robic wysycenie po kreatnie. tak wiec tą stosujemy max 3-4 razy w roku a poczatkujacy dopiero po kilku miesiacach jak zapoznaja sie w ogule z cwiczeniami bo glupota robic cykl jak nawet sie zle technicznie cwiczenia wykonuje, niema sie dobrego planu diety itd. a po 6 miesiacach bedziesz mial odpowiednia wiedze aby poprawnie wykorzystac cykl i spotegujesz przyrosty cwiczac od poczatku na sucho. czyli poprostu poczujesz kopa, a na poczatku to bez roznicy bo i tak przyrosty ograniczone sa genetycznie i wiecej nie zrobisz w miesiac niz masz zapisane w genach a wiec glupio dawac ją na start skoro tyle samo zrobisz na sucho bez niej bo na poczatku miesnie nie sa przyzwyczajone do wysilku i sa najwieksze przyrosty. to co ty zrobisz w 3-4 miesiace ja teraz zrobie w rok bo moj organizm juz jest przyzwyczajony do wysilku i w takich momentach dopiero sie bierze np. kreatyne a jakbym faszerowal sie nia od poczatku to juz teraz by mi nie pomogla, a takto w chwilach slabosci zawsze da kopa i wyjdzie czlowiek z dolka dlatego czym rzadziej tym lepiej ją stosowac!
odnosnie producentow wszystko zalezy od kasy
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Bylbym wdzieczny jakbys w chwili wolnego czasu ulozyl mi diete i mniej wiecej plan cwiczen..
Z gory dzieki.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
kreatyna = za wczesnie wezmiesz ją po 6 miesiacach gdy nastapi stagnacja - czy warunkiem jest stagnacja po 6 miesiacach?
Napisano Ponad rok temu
zazwyczaj ale i ludzie szybciej wala krete bo mysla ze to koks i beda wygladac jak Pudzianczy warunkiem jest stagnacja po 6 miesiacach?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jaka lecytyna jest najlepsza ? jakis mix czy czysta ?
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Nie ma raczej znaczenia z jakiej firmy kupisz omega 3 bo omega 3 to omega 3, tluszcz z ryb i tyle.
Tak jak Joks napisal jesli tez pracujesz, masz duzoe straty energii, malo czasu na wypoczynek kup sobie rowniez ZMA - lepiej sie bedziesz regenerowal.
Do tego wszystkiego dorzucił bym jeszcze jakies aminokwaski.