to za pewne sama masz jakieś dziarki?
mam 4 tatuaze i 3 piercingi... i dobrej nocy
Napisano Ponad rok temu
to za pewne sama masz jakieś dziarki?
mam 4 tatuaze i 3 piercingi... i dobrej nocy
Napisano Ponad rok temu
Gdziee?
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Chlopaki ja mam takie zdanie jak napisalam, nie musicie go akceptowac to tylko moje zdanie i 60% ciu spoleczenstwa.
Fajnie że od razu odniosłaś się do takich danych,nie dość ze swoje zdanie to jeszcze poparte badaniami opinii publicznej
Napisano Ponad rok temu
Fajnie że od razu odniosłaś się do takich danych,nie dość ze swoje zdanie to jeszcze poparte badaniami opinii publicznej
Poniewaz interesuje sie polityka i tym co sie dzieje w panstwie, poczytaj portale informacyjne, poogladaj telewizje i zobacz ile ludzi jest przeciw tym ich protestom. Jak kiedys zamykali cukrownie i z 76 zostalo 16 w polsce nikt sie za nimi nie ujal i wlasnie tak ludzie rozumuja... jesli kiedys bylo zle w innych zakladach gdzie ich prywatyzowano albo oglaszano updlosc i tysiace ludzi w tym samym czasie tracilo prace, gornikow nie bylo nikt sie z nimi nie solidaryzowal, a teraz oni chca by ludzie ich popierali... mamy kapitalizm i sami do tego dazylismy.. Gornicy tez razem ze stoczniowcami protestowali i buntowali sie ich kochana ''Solidarnosc'' no i komuna upadla, potem nadszedl czas na referendum w sprawie gospodarki rynkowej i co i tez glosowalismy za...wiec albo sie prywatyzuje, albo zamyka co nierentowne... To teraz do kogo maja miec pretensje... Teraz kazdy teskni za komuna w sumie sam ustroj w sobie jest bardzo dobry, ale trzeba miec porzadnych ludzi by ten system dzialal sprawnie.
Użytkownik Magdalena83 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Interesujesz się polityką a nie rozumiesz ze jak zamkną kapanie to:
-nie będzie już żadnego oporu bo ludzie będą zbyt rozproszeni
-upadnie multum małych firm,które kooperują z kopalniami
-nasza gospodarka opiera się na węgle,także koszty energii pójdą dramatycznie w górę.
Tez sporo czytam,ale nigdzie nie widziałem by 70% ludzi była przeciwko górnikom i ich przywilejom.Co do cukrowni,to fakt że nie miały związków spowodował ze taks szybko padli.Poza tym tak jak piszesz,gdyby nie górnicy i stoczniowcy,nie żyłabyś dzisiaj tak jak chcesz.
Napisano Ponad rok temu
Ale ja bym mogla zyc w ustroju komunistycznym...
A teraz jak zyje... ze zaraz po szkole wyjechalam za granice pracowac i zarabiac, bo w PL mialabym prace za 1000zl miesiecznie? Ze skonczylam studia w wielkiej brytanii, oprocz tego ze studiowalam zapierdzielalam po 10 godzin w pracy, by cos odlozyc i z czyms wystartowac.. Po powrocie tutaj byla du.pa z praca i ze wszystkim... Wiec wyjechalam znowu do Londynu i dostalam sie do pracy na camden town do studia tatuazu, najpierw tam sprzatalam i przygladalam sie pracy, potem po pol roku zaczeli mnie szkolic, poszlam do szkoly szkicu i rysowania itp potem wrocilam do Polski i co ?
Mam godzies taki ustroj i takie panstwo.. ktore nie zapewnia nic dla mlodych ludzi.. ze wiekszosc z nas wyjezdza pracowac i zyc zagranica...
60% plus ja to nie jest 70% tak cos mi sie wydaje
Ja nie uzywam wegla tylko mam gazowe ogrzewanie..
A kolejna rzecz masz tu cytat ''Spalanie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest jedną z najbardziej zanieczyszczających środowisko metod produkcji [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Powoduje znaczne pogorszenie jakości [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] poprzez emisje toksycznych substancji, takich jak między innymi [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], drobnych i dużych pyłów (PM10 i PM2,5) oraz metali ciężkich takich jak np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] produkowany w wyniku spalania [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] stanowi największy składnik światowych emisji [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], a więc ma on wpływ na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] regionu i całej planety. Wydobywanie i spalanie węgla powoduje poważne niedobory i zanieczyszczenie wody, poprzez ingerencję w przepływ wód gruntowych i podziemnych a także wylewanie ścieków, które oddziałują na rzeki, roślinność i zwierzęta. Jednymi z najpoważniejszych drugoplanowych form zanieczyszczenia wPolska juz dawno powinna szukac innych rozwiazan na pozyskiwanie energii.
Użytkownik Magdalena83 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hameryki nei odkryłaś ze spalanie węgla zanieczyszcza,tylko szkoda że nei wypisałas jakich filtrów i innych zabezpieczeń używa Polska,mamy jedną z najniższych emisji dwytlenku węgla,do tego stopnia że inne kraje kupują od nas limity.Pisząc o węglu nie miałem na myśli że masz nim palić,tylko że gospodarka jest na nim oparta.Chciałbyś żyć za komuny?Jaki ty jesteś rocznik?Ja 1981 i pamiętam tą wszedobylską choojnie,pustki w sklepach,owoce tylko na święta i totalną inwigilację.Nie mogłaś nic złego powiedzieć bo od razu do pierdla szłaś i tortury.Mój wujek tak stracił nerkę,tylko za to ze oglądał strajk.
Napisano Ponad rok temu
Czytaj mnie ze zrozumieniem... Bo jak narazie czytasz pobieznie i tylko wyczytujesz to co chcesz przeczytac.
Nie napisalam ,ze moglabym zyc za komuny, a w panstwie o ustroju komunistycznym - radze przed napisaniem kolejnego postu przeczytac o samym w sobie ustroju komunistycznym- a to ogromna roznica.
Napisano Ponad rok temu
Wyczytuje to co napisałaś,nie moja wina że nie umiesz myśli przekazać dokładniej.I w związku z tym proszę byś mi wytłumaczyła o co tobie w tym zdaniu chodziło?
radze przed napisaniem kolejnego postu przeczytac o samym w sobie ustroju komunistycznym- a to ogromna roznica.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja nie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
w szwecji nie ma tłustego czwartku ;(
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
W szwecji nawet pączki zostały zbanowane przez rząd jako substancje szkodliwe :E
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
I nie brakuje mu do 1-szego
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
oj brakuje wcale nie jest tak kolorowo
szwecja to kraj dla par ( jak 2 osoby pracuja ) wtedy jest zajebiście ale jak pracuje 1 tak jak u mnie to jest ciężko
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Odchowacie dziecko to będzie wieksze pole manewru w kwestii pracy. Trzeba sobie jakoś radzić
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
życie, młoda wróci do pracy za jakieś 2 lata i będzie więcej kasy na kurczaki i sprzęt wędkarski ;P
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Aha na sprzęt wędkarski :E
Mateusz Pawlak
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Icykl-tylko bez spamu:) |
Sterydy i Prohormony |
|
|
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu