w tym wypadku jestes przenoszony do rezerwy i masz uregulowana slozbe woskowa wiem bo jakies płk na wstawce to mówiljak ktos sie dostaie na studia to miedzy 1 a 2 rokiem w wakacje jest oboz PO trwa 6 tygodnie i jak tam sie pojedzie to ma sie uregulowana slozbe wojska i przenosza do rezerwy
Sposob na unikniecie wojska
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników],
Bądź twardy nie sięgaj po koks
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak bede miał dobrą prace i będzie mnie wojo chciało to przedstawie, a jak nie bede miał perspektyw to do wojska pójde albo odrobie w policji.
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
proste że tak Ja mam A.dla mnie miec D to jakiegos tam rodzaju obciach
ja bym nigdy nie poszedł do policji odrabiać woja...po co?zeby mi kumple jechali?Zebym słyszał że huj mi w dupe itp?albo odrobie w policji.
Albo bede latal z notesem jako krawężnik...dziękuje ,postoje...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie hujowym tylko wychowanym w nienawisci do policji...tigre0070 obracasz sie z jakims h.u.jowym srodowisku
nigdy zaden policjant nie pomogl nikomu z moich znajomych ,ani mi.Zawsze cos pierdola ,dlatego ich nienawidze.
Na mojej dzielnicy tylko starsze babki ktore kapuja lubia psy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to żadne minusy.ja bym nigdy nie poszedł do policji odrabiać woja...po co?zeby mi kumple jechali?Zebym słyszał że ch*** mi w d*** itp?
Albo bede latal z notesem jako krawężnik...dziękuje ,postoje...
A jest dużo plusów
np jedziesz pijany autem pokazujesz odznake i mogą ci nagwizdać
na blache można duzo rzeczy załatwić ;]
Żołd jest owiele wyższy w policji niż w wojsku- moim zdaniem jest ciekawiej.
Można na mecze jeździć, są zadymy.
Puszczają cie na miasto pilnować pożądku- luz blus
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.
Napisano Ponad rok temu
adasko, karany hehe...te k**** trzymały mnie 24 mimo to chetnie bym został psem...troche mniej jednak niz kiedys
no to nie masz juz szans
Dla mnie to żadne minusy.
A jest dużo plusów
np jedziesz pijany autem pokazujesz odznake i mogą ci nagwizdać
na blache można duzo rzeczy załatwić ;]
Żołd jest owiele wyższy w policji niż w wojsku- moim zdaniem jest ciekawiej.
Można na mecze jeździć, są zadymy.
Puszczają cie na miasto pilnować pożądku- luz blus
dokladnie, zgadzam sie z dawidem
Napisano Ponad rok temu
i tak powinno bycnie ch*** tylko wychowanym w nienawisci do policji
ludzie czy Wy powaznie piszecie z ta pałownią? dajcie spokoj!
Policja byla,jest i bedzie zawsze syfem i wyzywana
ja nie wiem,ale zeby na mojej dzielni ktorys by tak powiedzial to by go zaraz zjechali i jeszcze by w pysk za takie gadanie dostal!
ale kazdy ma swoje zdanie! chodz mam nadzieje ze je zmienicie
--
Powrot
Napisano Ponad rok temu
kafar ty blacho:P fala jest w jednostkach o ile mozna to tak nazwac... raczej to zabawa na zabicie czasu , hm a kazun to nie jest jakas jednostka karna?jest dostep do silowni mozna spokojnie chodzic
u mnie na jednostce nie ma fali ale w innych jeszcze zdarza sie np w kazuniu
"- Jest wielu poborowych, którzy nie trafili do rezerwy jako absolwenci. Oni
nie mają uregulowanego stosunku do służby wojskowej - mówi płk
Gwidon Karolak z Wojewódzkiego Sztabu Wojskowego w Warszawie. Taką
osobę w każdej chwili można wezwać do odbycia 9-miesięcznej służby.
Nawet jeśli skończy 28 lat. Uchylających się od służby będziemy ścigać do
60. roku życia - mówi płk Gwidon Karolak. "
I także do 60 roku życia, wojsko może powołać rezerwistę na wojnę. Poj_e.bani
2.zonatych i dzieciatych RACZEJ sie nie bierze - musieli by placic...(dostaje sie 1,5 roczny
okrez dyspozycji i jezeli cie nie powolaja przez ten czas idziemy do rezerwy...)
3.karanych - po odsiadce - nie ma szans;) , kolesi z wyrokami RACZEJ tez sie nie bierze(rowniez okres dyspozycji 1,5roku)
4.jezeli wyjezdzasz za granice - idziesz sie wymeldowac (urzad miasta \gminy) donosisz
papiery doWKU ( jezeli przebywasz dluzej niz 2 miech za granica to twoj obowiazek wymeldowac sie , inaczej masz lipe:), wtedy nie beda wezwanka przychodzic ( 2wezw. i do prokuratury pismo)
5.jezeli jestes innego wyznania ( przenosi sie)
6.masz mozliwosc napisania wniosku na wazne sprawy rodzinne przysluguje ci od 3 do 12miesiecy odroczenia , lecz musisz miec niezle powody zeby go rozpatrzyli pozytywnie..
wiecej nie pamietam , wrazie czego pisac na priva
pozatym kazdemu niepowolanemu poborowemu ktory niema odroczenia przysluguje okres dyspozycji ktory trwa 18miesiecy , jezli przez ten czas nie dostaniesz wezwania czy to listownego czy telefonicznego i nie powolaja wtedy przenosimy cie do rezerwy
wiecej informacji na privie , nie wiem czy to sie komus przyda , dlatego nie bede sie rozpisywal... zrodlo jest wiarygodne ..pracuje w wku...
Napisano Ponad rok temu
oraz sluzba kandydacka do prewencji policji
(ciezko sie dostac) trza miec mocne plecy ...
Napisano Ponad rok temu
ale kazdy ma swoje zdanie! chodz mam nadzieje ze je zmienicie
ja nie zmienie bo do policji nic nie mam , musze miec odsluzona sluzbe wojskowa a nie mam zamiaru isc w kamasze , moge miec prace w ABW wiec sluzba musi byc uregulowana , ale to sie jeszcze zobaczy o ile sie do polocji wogole dostane bo jak zapytaja ile kregow ma kregoslup chomika to od razu bede skreslony
Napisano Ponad rok temu
jakby o to pytali to nie było by policji...bo jak zapytaja ile kregow ma kregoslup chomika to od razu bede skreslony
tutaj chyba trafne będzie stwierdzenie że "cel uświęca środki"musze miec odsluzona sluzbe wojskowa a nie mam zamiaru isc w kamasze , moge miec prace w ABW wiec sluzba musi byc uregulowana
70% malolatow ma coś do policji...lucas667 chyba masz jakis uraz na punkcie policji
jak sie postaraszi przejdziesz testy itp to sie dostaniesz...o ile sie do polocji wogole dostane
a nie można odrobić służby w np.Pogotowiu ,albo straży pożarnej?
Napisano Ponad rok temu
jakby o to pytali to nie było by policji...0
mało wiesz...osobiscie znam niektore pytania z testu z wiedzy ogólnej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bylopytanie z kregami ale u wrobla
no wlasnie wiedzialem ze bylo cos takiego tylko nie wiedzialem u jakiego zwierzaka i cos mi sie chomik rzucil na mysl a pytania niektore sa naprawde posrane kiedys widzialem czesc i gadalem ze zjaomymi to opowiaqdali co oni tam ywmyslaja za pytania