co najlepsze na ulice?
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
życze powodzeniawage taka, jaka chce osiagnac czyli okolo 100kg przy dobrej definicji i malym bf
na co czekasz?czym wcześniej,tym lepiej.dorzucic parter
luta livre też jest ok.wlasnie bjj bo to najlepszy styl do parteru.
chodziło mi o to że na MT szybko uczysz sie podstaw, szybko polepszasz umiętnosci i w przeciągu paru miesiecy postępy są wielkie, z tego co wiem to BJJ trzeba trenwoac troche dłużej..
zalezy od klubu,w jakim trenujesz.jak jest dobry klimat,duzo sparingów,to i bjj sie szybko nauczysz.aha,i pas nie zaszwe świadczy o poziomie zawodnika.
panie maks......Rickson stoczył niezliczona ilosc pojedynkow ulicznych,gdzie nie obowiążywały żadne zasady i popatrz,wszystkie wygral.wiec nie gadaj głupot w stylu "jedna plomba i po typie"no dobra ch*** w to co trenujesz dostaniesz jedną muke od typa co nic nie trenuje i masz problem , trenuj co chesz ile chcesz ale żebyś potem umiał to wykorzystać na "ulicy" gdzie nie obowiązuja zasady żadne
jakby tak bylo,to kazdy by go najebal.
co z tego ,jak on cie posklada jak chińska litere zanim ty machniesz ręką.
to prawda,niestety.jak jestes ci.pa to nawet co trenujac zostaniesz prawdopodobnie ta ci.pa
dokładnie.Przede wszystkim to człowiek walczy a nie sztuka walki
wiec najwięcej od samego
zalezy duzo,ale nie najwiecej.bo prawda jest taka,ze niestety jedne SW sa skuteczne,drugie nie.uwierzcie.
człowieka zależy...
Napisano Ponad rok temu
generalnie podzielam zdanie Franza
Napisano Ponad rok temu
szafik napisał/a:
dorzucic parter
na co czekasz?czym wcześniej,tym lepiej.
dorzuce w swoim czasie-narazie u mnie w miescie i tak nie ma trenera od tego. Treningi SW 5 razy w tyg+praca+szkola wykluczaja silke a na SW masy nie zrobie. Najpierw masa+stojka, pozniej parter+stojka
Walka na realu opiera się na odruchach, instynkcie.
husky, wlasnie po to trenujesz, zeby wycwiczyc sobie instynktowne reakcje. Nie wyrabia sie tego w tydzien czy miesiac, a latami treningow
Napisano Ponad rok temu
WŁAŚNIE PO TO IDZIESSZ NA TRENINGI,GDZIE UCZYSZ SIE W WALCE[SPARINGACH] ODRUCHÓW I BEDZIESZ WIEDZIAL,CO ROBIC.Walka na realu opiera się na odruchach, instynkcie. Będziesz doskonale wytrenowany, ale wyjdziesz na ulicę i nie będziesz wiedział co robić
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
panie maks......Rickson stoczył niezliczona ilosc pojedynkow ulicznych,gdzie nie obowiążywały żadne zasady i popatrz,wszystkie wygral
ta ? i co z tego ? każdy trenujący będzie takim Ricksonem ? nie sądze bo typ pójdzie na treningi czy to BJJ czy MT i będzie myślał że jest już dobry ale w sytuacji albo on albo ja straci pewność siebie i zacznie sie bać , żeby na ulicy sobie radzić tak jak wyzej wspomniany Rickson trzeba trenować latami albo być w pewnym sensie psycholem i wtedy strach nas nie blokuje ot to zacisnąć pięści i rzucić sie w wir walki a co ma być to będzie
Napisano Ponad rok temu
nie każdy.tak samo ja nie moge być tobą,a ty mną.rozumiesz.ta ? i co z tego ? każdy trenujący będzie takim Ricksonem ?
jednak poprzez trenowanie skutecznego stylu zwiększamy swoją szanse na wygrana.
każdy wie ,że realia ulicy to nie jest "bezpieczna" mata.
czasem moze sie zdarzyc ze ktos używa np butelki noza ,gazu,pałki,spluwy,kastetu,albo przeciwnikow jest więcej niż jeden.wtedy nasze szanse na wygrana diametralnie maleją.pozostaje nam tylko ucieczka,co nie jest wbrew pozorom wstydem,gdy widzimy ,że nie mamy szans na wygrana .trzeba byc realistą.
Napisano Ponad rok temu
a nie lepiej MMA/VALE TUDO + masa?Najpierw masa+stojka, pozniej parter+stojka
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
ozostaje nam tylko ucieczka,co nie jest wbrew pozorom wstydem
kopa w jadra i sprint wtedy i sie ma uzębienie i telefon a napastnik może pomarzyć o dzieciach:D
Napisano Ponad rok temu
No tak, tylko techniki jakie się wykonuje na ulicy mogą być skomplikowane.husky, wlasnie po to trenujesz, zeby wycwiczyc sobie instynktowne reakcje. Nie wyrabia sie tego w tydzien czy miesiac, a latami treningow
Najlepiej jak najszybciej kończyć taką walkę bez zbędnych popisów.
MT, bjj, zapasy etc. nie są z myślą o ulicy, z myślą o ulicy jest samoobrona (nie chodzi mi tu o partię polityczną)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za to ty ta wypowiedzia wniosłeś coś nowegoFranzMaurer4444, powielasz schematy i za bardzo nic nie wnosisz do tematu, co za tym idzie cała ta dyskusja była bez sensu
Napisano Ponad rok temu
szafik napisał/a:
Najpierw masa+stojka, pozniej parter+stojka
a nie lepiej MMA/VALE TUDO + masa?
Wlasnie nie da rady bo u mnie w miescie tego nie ma-i tak jestem baaaardzo szczesliwy ze w tak malej miescinie(25tys mieszkancow) mozna uczeszczac na porzadne treningi Tak na marginesie klub w ktorym treniuje jest oficjalnie zarejestrowany w PZMT, mozna go bez problemu znalesc na stronie, a trener walczy juz kilkanascie lat takze jestem bardzo szczeliwy ze tak dobrze trafilem
szafik napisał/a:
husky, wlasnie po to trenujesz, zeby wycwiczyc sobie instynktowne reakcje. Nie wyrabia sie tego w tydzien czy miesiac, a latami treningow
No tak, tylko techniki jakie się wykonuje na ulicy mogą być skomplikowane.
Najlepiej jak najszybciej kończyć taką walkę bez zbędnych popisów.
MT, bjj, zapasy etc. nie są z myślą o ulicy, z myślą o ulicy jest samoobrona (nie chodzi mi tu o partię polityczną)
MT nie uczy skomplikowanych rzeczy wlasnie tym sie rozni od karate czy chu wie czego. Masz szybko konczyc walke-low kick, prosty, sierp, podbrodkowy, low kick, lokiec na morde i po sprawie. To raczej skomplikowane nie jest prawda?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (kliknij w listen odtwórz playerem)
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem nie ma najlepszego stylu, powinno sie laczyc techniki.
wyszkolic sie w kilku stylach zajmuje duzo czasu,
zaczynamy od jednej, i na odpowiednich etapach dolaczamy kolejne.
jeszcze w tym roku bede szukal hali bokserskiej.
zaczne od tego bo nie ide tam w celu nauki szybkiej samoobrony, mam problem z rytmem, na boksie powinno cos sie z tym ruszyc.