Napisano Ponad rok temu
Re: Co myślą inne kraje o tragedii w kato!WBIJAĆ!
jak Rydzyk pojdzie do nieba to ja nie chce :PPP
a wracajac do wypowiedzi amerykanow to sa one niedorzeczne, niedojrzale, chamskie i najlepiej swiadcza o poziomie ludzi spod ktorych paluchow wychodza
co do naszej reputacji wsrod innych nacji [mi siem tez cos przyrymuje, body nie ma juz monopolu %-) ] to siem nie zgodze z wami... to ze o Polakach mysla na zachodzie w kategoriach pijak, nieudacznik, zlodziej, len to jest wreczstereotyp...
tylko ze stereotyp z naszej strony - tj. my tak myslimy, co niekoniecznie jest prada
w kregach bardziej wyedukowanych niz srednia slamsowatych ulic USA przewiduje Polacy sa uwazani za osoby bardzo zdolne, amitne, dorych pracownikow itp. - bo taka jest prawda... [co siem niestety z tym wiarze to fakt ze bardzo wielu takowych ludzi emiguje bo w ojczyznie nie moze liczyc na rozwijanie siem w swojej dziedzinie czy docenianie tego co robi :zalamany: ]
nawet najtwardsi maja chwile kiedy potrzebuja kleknac...
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]