Sytuacja może wydać się dość skomplikowana - dlatego zwracam się z prośbą o dobranie suplementów. Postaram się jak najlepiej przedstawić moją sytuację.
1.01.2005 - wazyłem 107 kg, mam wolny metabolizm i sporo tłuszcyzku się zebrało - postanowieniem noworocznym była chęć schudnięcia.
Zacząłem uprawiać aeroby 4 razy tygodniowo - średnio co 2 dzień, dieta na redukcje + Thermo Fat Burner trzy razy dziennie.
1.06.2005 - waga 88 kg, efekty zadowalające - problem - budwa gruszki, niezadowalajace wyniki od pasa w dół

1.06 - 1.09 - praca , praca, praca waga się utrzymuje na stałymoziomie.
1.09 - 1.11. - kolejne ćwiczenia aerobowe - spadek do 84, wynik niezadowalający
Zaczołem chdozić na siłownie + aeroby - waga na 12.12.2005 to około 76-78 kg i się trzyma. Problem --> od pasa w dół

Wymiary na dziś:
biceps - 32cm
klatka - 95 cm
pas - 87 cm
udo - ( nie wiem czy dobrze zmierzyłem) - ok 52 - 55 cm
łydka - ok 41 cm.
Motywacja - ogromna
Diete trzymam, wybrałem sobie dietke na mase ( jeszcze nie stosuję ), założenia:
2g białka na 1 kg masy
5-6g ww na 1 kg masy
1g tłuszczy na 1 kg masy
Aha - zważywszy, ze nogi mam dobrze "umięśnione" ćwiczę tylko góre;) chciałbym nabrac masy - ale czegoo się boję - to, że jak zacznę budować masę mogę zbytnio łapać tłuszcz- i nie bezie widac efektów. Chciałbym przybrac około 4kg na miesiąc ( o ile się da ). Zastanawiałem się nad Mass XXL lub Magnum, ale jednocześnie czytałem o HMB - i też sie zastanawiałem czy to niebyłoby dobre - gdyby czerpał energię z tłsuzczy ale sam nie wystarczy. nie mam kompletnie pojecia co kupić i jak brać.
Prosze o rady...