Skocz do zawartości

Zdjęcie

POMOCY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

grzyrq
  • Użytkownik
  • 1 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

POMOCY
Siemano!!!

Moj pierwszy post :D pisze z pomoca do was i prosze o dokladna odpowiedz !! PLZ
Wiec chodzmi o to ze mam 185cm i 62KG :/ mam niedowage. Prosze nie piszcie mi ze mam sobie poszukac. niech kazdy napisze co jest najlepsze bo jem duzo bialka znaczy zaczelem jesc ryz po 100g obiad sniadanie itp i zaczynam cwiczyc. No i chodzi mi o to odzywki co jest lepsze HMB czy kretyna zeby miec dobra mase. Aha i oczywiscie niedrogie zeby bylo. Bo zastanaaiwm sie nadwzieciem koksow ale hmm nie chce sobie pruc organizmu prosze pomozcie mi bardzo :(. Pozdro licze na prosta odpowiedz !!
  • 0

Ksawier
  • Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: POMOCY
Zwariowałeś nie beirz żadnych koksów..!!Co do diety hmm to znajdziesz na tym forum w podwieszonych tematach..Jaka kreta i jakie Hmb..Kup sobie cosik na uzupelnienie diety jak już ja będziesz miał (uzupełnienie diety znaczy odżywka) Polecam MASS XXL..Wszyscy je tu chwalą na tym forum..!!Niom i motywacja stary nie uciekaj sie do tego ze kreatyna czy coś zrobi to za Ciebie (dieta + trening + motywacja) dadzą efekty..No ijak zacząłeś ćwiczyć to zrób sobie trening ogólnorozwojowy..Też znajdziesz go podwieszonego na tym forum..Dasz rade powodzenia
  • 0

Maxxtro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 896 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:żywienie

Napisano Ponad rok temu

jem duzo bialka znaczy zaczelem jesc ryz po 100g obiad sniadanie itp

Musze cie zmartwić ale w ryżu wcale nie ma tak dużo białka ... HMB to też chybiony pomysł jeśli chcesz robić mase. Poszukaj w dziale: Odżywianie podwieszonych diet i wybierz odpowiednią dla siebie ;-)
  • 0

OnlyForYoU
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 207 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Siemka.ej ja zaczolem cwiczyc niedawno no 20lutego zleci 2miech.caly czas sie zastanawiam czy po jakis3-4miechach kupic sobie jakies odzywki czy nie.mam zlekka dylemat.Mam 17lat,175cm,34cm i 73kg.Moj trening to:
Poniedzialek:40kg 15razy podnosze i tak 10serji
Wtorek:30kg15razy i10serji
W srode mam wolna ale zamierzam sobie zrobic jakas serje podciagniec na drazku
Czwartek30kg 10razy i15serji
Piatek35kg 15razy po10serji
przez sobote robie sobie spiecia:12razy i 16serji
No i niedziele tez mam wolna:P.A pozatym robie sobie codziennie25spiec i8serji
JAk myslicie dobry to uklad treningowy??Ja to jestem jak narazie Ciemna masa w tych nazwach:Pwiec sorry za slownictwo:P.Narq pozdro i z gory dzia

[ Dodano: 02-02-2005, 11:23 ]
Siemka to znowu ja:P.ej mam male pytankoCo to sa te:Posty ;> ;> ;> ;> HeHe,Wielkie dzia za pomoc i wogule
  • 0

Cavalier
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2540 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:kulturystyka:), panienki, auta, imprezy

Napisano Ponad rok temu

grzyrq:
koksow nie bierz, zadnych supli(np kreatyna) i odzywek tez nie musisz na poczatku......
uloz sobie diete albo popatrz do podwieszonych postow w dziale odzywianie...zeby zdobyc mase to najwazniejsze jest jedzenie przynajmniej 5-6 posilkow dziennie, w odstepie ok 3 godzin, 2gr bialka na 1kg masy ciala, 4-6gr weglowodanow na 1kg/mc i 1gr tluszczy na 1kg/mc......pic duzo wody, przynajmniej ponad 3litry dziennie......
do tego oczywiscie odpowiedni trening.....na poczatek dla Ciebie polecam trening ACT czyli ogolnorozwojwowy by Twoje miesnie sie przyzwyczaily do cwiczen.....rob go tak 4-6tyg a znajdziesz go w podwieszonych postach w dziale trening....

jak jeszcze bedziesz mial jakies pytania to pytaj :-)

pentagram:
zaloz oddzielny temat a nie pisz w czyims :P
i niestety ale Twoj trening jest raczej beznadziejny ;-)
polecam popatrzenie do przykladowych treningow w dziale trening
  • 0
Be free.

Strongbart
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4690 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

przy takiej niedowadze najwazniejsza bedzie odpowiednia dieta, jako wspomaganie proponuje tylko witaminy(np vigor) oraz gainera(np mass xxl)

w diecie zredukuj białko do ilosci 1,5g na 1 kg masy ciała, musisz jesc go naprawde niewiele poniewaz jego wysoki poziom zwieksza konwersje T4->T3 w organizmie co dodatkowo przyspiesza Twoj metabolizm
Weglowodany daj na poziom 7-8g na 1 kg masy ciała musisz zapewnic sobie odpowiednia kalorycznosc
Poziom tluszczy tez powinien byc wysoki i wachac sie w granicach 1-2g na 1 kg masy ciała, pamietaj ze sluza one do syntezy hormonow sterydowych, wiec ich niedobor moze zmniejszyc poziom androgenow w organizmie
  • 0
Pozdrawiam Strong