Początek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
problem w tym ze nie wiadomo jakie masz luki w diecie (jem co popadnie), zeby ci polecac jakas odzywke do jej uzupelnienia,
w celu rozwoju masy nie ma lepszego supla wspomagajacego jak kreatyna, jednak jesli nie bedziesz dostarczal odpowiedniej ilosci materialu budulcowego to i ona nie pomoze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zrób tak ułuż sobi diete (7-8 posiłków), jak beda braki w diecie do dokup gainera
a od tak kupić możesz sobie monohydrat dobrej firmy żeby czysty był (polecam universal micronized creatine 500g) oraz do tego środek transportujący np dobry i tani to Dextro Juice Olimpa
Za kreatyne i Dextro zapłacisz do 100zł
Dobry Gainer do 170zł (5kg-7kg)
I jak będzie dobra dieta,będziesz pił 5-7litrów wody dziennie,kreatynka,dextro,gainer to w ciągu półtora miesiąca 6kg do przodu i siła dużo dużo do góry
PZD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Firma Kaizen miała kiedyś problemy z jakością supli (nie wiem jak teraz jest), Fitmax nie należy do czołówki firm o najczystrzych formułach kreatyn, a należa do nich Universal oraz MRM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ludzie wszystkie transportery działają tak samo podnoszą poziom cukru we krwi co powoduje wyrzut insuliny do krwiobiegu, która transportuje składniki odżywcze do mięśni i gdzie tylko się da i wspomaga wchłanianie się składników odzywczych. Z tego wychodzi że może sobie nawet mieszać porcję kreatyny i pić ją z czystą glukozą wtedy wyrzut insuliny jest natychmiastowy i kreatyna jest bardzo szybko wchłonięta do krwi i przetransportowana do mięśni.
kolego to co mówisz jest prawdziwe aczkolwiek przestarzałe.. tak jak mówisz sądzono 2-3 lata temu... teraz sytuacja odwróciła się o 180 stopni a stało się to po przeprowadzeniu badań na czas wchłaniania kreatyny i czas wyrzutu insuliny do kriwoobiegu po podaniu jakiegoś monosacharydu.. otóż te czasy zasadniczo się różnią.. zanim kreatyna się przyswoi i zacznie trafiać do krwioobiegu minie około 60minut.. insulina natomiast po podaniu np glukozy, zostaje do krwioobiegu wystrzelona niemal natychmiast i zanim w krwioobiegu pojawi się kreatyna to po tej insulinie nie będzie już śladu.. a co za tym idzie insulina nie pomoże transportować kreatyny do miesnia... dlatego w tej chwili odchodzi się od podawania cukrów prostych bo one tylko więcej szkodzą niż pomagają (wiadomo że skoki insuliny nie są dobre dla organizmu) mam nadzieje że wytłumaczyłem to na tyle mało zawile że wszyscy zrozumieli.. pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
gg: 1440656
zapraszam na mojego bloga
www.mocnyblog.pl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz tutaj tematy o dietach popatrz Sobie i w miarę możliwości Sam Sobie podobieraj posiłki - ale dieta no nie "wygłupy" tylko zdrowe odżywanie sięCo do diety to jakos nie bardzo to widze bo nie jestem dość systematyczny jeśli chodzi o jedzenie, staram sie jeść jak najwięcej i jak najczęsciej, różnie bywa ... a co do motywacji w sprawie diety to nie moge liczyc na nikogo bo rodzice nie chcą miec nic wspólnego z moimi "wygłupami". Mozecie ułożyc diete postaram sie jej trzymać. Zależy mi na masiee przede wszystkim...
http://www.forum-kul...?showtopic=2580
http://www.forum-kul...?showtopic=1309
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu