Na początek coś o mnie:
24 lata, 54kg, 166cm wzrostu i zero wcześniejszej styczności z siłownią.
Zaczęłam troszkę dbać o swoje zdrowie, 3 razy w tygodniu chodzę na siłownię, jak do tej pory była to raczej forma "rozruszania się".
Od przyszłego pn postanowiłam jakoś zaplanować swoje treningi. Jako, że nie mam doświadczenia i żadnej wiedzy w tej kwestii uznałam, że na początek odpowiednie będą zajęcia z instruktorem fitness. Ćwiczyć będę 3 razy w tyg, każdy trening rozpoczyna się od rozgrzewki, treningu właściwego poświęconego danej partii ciała (1. ramiona, 2. brzuch, 3. uda oraz pośladki) i kończy się aerobami. Tak planuję sobie poćwiczyć do końca roku, a od stycznia zacząć już trochę poważniej.
Moje pytanie odnosi się do wszelkiego rodzaju suplementów i odżywek, naczytałam się dużo na ten temat, ale chciałam zapytać Was o zdanie.
Moim celem jest jak na razie poprawienie sprawności fizycznej, przyzwyczajenie organizmu do wysiłku, chciałabym, aby moja sylwetka poprawiła swoje kształty, wzmocniły się ramiona, wymodelowały uda i pośladki oraz kluczowa kwestia to mój brzuch, z którego jest co spalać

Pierwszą moją myślą był spalacz tłuszczu - jestem zdecydowana na jego zakup. Ale jaki? To już dla mnie wielka niewiadoma

Do tego jakieś białko, bo nie chcę za dużo stracić na wadzę. Chciałabym spalić tłuszcz, a mięśnie zostawić w spokoju, a jakby się jeszcze trochę wyrzeźbiły to byłoby super. Mam też braki białka w diecie (jest gdzieś mój temat w dziale dieta), więc uznałam, że uzupelnie je odżywką białkową. Ale jaką?

I ostatnie pytanie, czy byłoby wskazane jesczez coś?
Czytałam, że Panowie stosują masę różnych specyfików, ale co będzie odpowiednie dla kobiety, która dopiero zaczyna swoją przygodę z siłownią nie mam pojęcia.
Liczę na wsparcie