Wyposażenie domowej siłowni - prośbą o doradzenie
Napisano Ponad rok temu
Jestem tu nowym użytkownikiem i w pierwszej kolejności chciałbym wszystkich powitać i serdecznie pozdrowić.
Po kilku latach stagnacji chciałbym ponownie zacząć trening lecz w domowej siłowni gdzyż ze względu na niewielką ilość czasu takie rozwiązanie jest najoptymalniejsze.
Właśnie jestem w trakcie rozglądaniem się za sprzętem i poniżej przedstawiam moją propozycję. Proszę o opinię czy mój wybór jest trafny oraz o ewentualne podpowiedzi:
1. Ławka MARBO MS-L001 z ujemnym skosem
2. Stojaki MARBO MS-S001 albo MS-S008 z asekuracją, będę ćwiczył narazie sam także przychylam się bardziej ku drugiej opcji,
3. Modlitewnik MARBO MS-A014 z wbudowanymi stojakami. Obawiam się tylko czy przy odłożeniu gryfu na stojaki czasem może przechylać się ławka i stąd moje pytanie czy można ją zamocować do podłoża?
4. Gryfy - prosty 180cm, łamany tylko nie wiem czy lepiej mocno czy lekko oraz hantle, wszystkie śrubowane
5. Obciążenie 2x15kg, 2x10kg, 6x5kg, 4x2,5kg, 4x1kb
6. Wyciąg - myślałem również o wyciągu MARBO z połoczeniem z ławeczką lecz wysokość wynosi 210cm a moje docelowe pomieszczenie ma wysokość 200cm. W związku z tym padło na firmę KELTON. Znalazłem na ich stronie ciekawą propozycję. Montuje się na ścianie prowadnice HD18 i na tychże prowadnicach mamy możliwość zamontowania wyciągu górnego jak i dolnego oraz wiele innych przyżądów. Chciałem się zapytać czy ktoś ma doświadczenie z takim wyciągiem.
Narazie na tym chciałbym zakończyć. W późniejszym czasie chciałbym dokupić jakieś urządenie do nóg, rozpiętek, worek bokserski i może jeszcze coś mi wpadnie do głowy.
Proszę o opinie na temat mojego wyboru i o ewentualne alternatywne wyjścia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Widzę, że fachowo podszedłeś do tematu Moim zdaniem wszystko ok, chociaż przyczepiłbym się do stojaków pod modlitewnik - moim zdaniem zbędny wydatek.
Poza tym ławka, jeśli tak bardzo Ci zależy na skosie ujemnym to wziąłbym tę:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ale zwróć też uwagę, że możesz sporo zaoszczędzić biorąc tą: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - posiada "wyjście" na modlitewnik, prasę i wyciąg. Więc tak jakby 3 w 1, no ale kosztem skosu ujemnego.
Warto, abyś zaopatrzył się w poręcze do pompek
Co do wyciągów montowanych do sufitu/ściany to się nie wypowiem, gdyż nie posiadam.
Systematycznie i z pasją koksuje sobie w domowym zaciszu.
NAJlepsze ćwiczenia na brzuch (wg. mnie):
http://forum-kult...iesnie-brzucha/
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
koleś gubisz się najpierw piszesz że siłkę masz a post niżej że o niej myślisz = żenada
www.massagepeter.se