Skocz do zawartości

Zdjęcie

Godziny posiłków (nietypowa pora pracy )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

adhdex
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Godziny posiłków (nietypowa pora pracy )
Witam

Ćwicze od kilku tygodni dokoładnie zaczynam 8 tyg , ćwiczę 3 razy w tygodni po 1,5 h dość intensywnie. Mój problem tkwi w tym że nie wiem jak rozplanować 5 posiłków dziennie ponieważ pracuję od godziny 23 do 7 rano , 5 razy w tyg. Jestem w trakcię układanie diety (zapotrzebowanie kaloryczne 3800kcal) i nie mam pojęcia jak to zrobić, po pracy mogę zjeść posiłek 7.30-8.00 i czy to ma być kolacja czy śniadanie ? w końcu zaraz po tym posiłku idę spać wiec chyba muszę to potraktować jako kolację ? Potem idę spać na minimum 6-7 godzin , wstaje o godzina 15 i tu problem od 15 do 22 czyli w 7 godzin muszę zjeść 4 posiłki i zrobić trening chyba nie wykonalne ? Myślałem jeszcze o jednym posiłku w pracy ok godziny 2.30 - 3.00 ale musiał by to być taki 5 min posziłek bo poprostu nie mam czasu na przerwy w pracy. Co o tym myślicie czy jeśli prowadzę taki tryb życia jest szansa na odpowiedni trening i diete ? Czy raczej mogę zapomnieć o dobrych wynikach ;) ? Z góry dzięki za odpowiedz jeśli podałem za mało informacj proszę pytać sorry za przeoczenia ;)
  • 0

Didosek25

Didosek25
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 235 postów
18
Neutralna
  • Zainteresowania:Kulturystyka
  • Staż [miesiące]:11
  • Wzrost [cm]:178
  • Biceps [cm] :39
  • Klatka piersiowa [cm]:100
  • Udo [cm]:57
  • Przysiad [kg]:130 kg 10 x
  • Waga [kg]:84.5

Napisano Ponad rok temu

Re: Godziny posiłków (nietypowa pora pracy )
jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma , dostosuj się do godzin pracy , kiedy wracasz , przed snem zjedz np . twaróg , najlepiej rybę , ktora będzie uwalniać białko przez te kilka godzin twojego snu , wstajesz zjedz owsiankę , banany , ryż , masz 2 posiłki z głowy , odczekujesz 2 h i znowu jesz , kolejne 2 h i znowu jesz , trening 19 - 21 ok . i posiłek potreningowy , więc masz 5 posiłków gotowych , pozdro
  • 0
Gdzież ten świat daleki , pełen dobrych snów ?

Mężczyzna winien być chowany dla wojny, a niewiasta dla odpoczynku wojownika; wszystko inne jest głupotą .

UkaniU

UkaniU
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 3340 postów
  • Zainteresowania:Culinary and healthy cooking in the kitchen!
  • Staż [miesiące]:6 lat +
  • Wzrost [cm]:174
  • Biceps [cm] :41,5
  • Wyciskanie [kg]:140
  • Waga [kg]:81

Napisano Ponad rok temu

Ciężko będzie przybrać na masie , dla tego że przez 8h nie dostarczysz żadnych kcal. Co to za praca że nie ma przerwy na jedzienie przez tyle h.

Dołączona grafika

Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.

S
iła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.

Didosek25

Didosek25
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 235 postów
18
Neutralna
  • Zainteresowania:Kulturystyka
  • Staż [miesiące]:11
  • Wzrost [cm]:178
  • Biceps [cm] :39
  • Klatka piersiowa [cm]:100
  • Udo [cm]:57
  • Przysiad [kg]:130 kg 10 x
  • Waga [kg]:84.5

Napisano Ponad rok temu

chłopie wszystko się da zrobić . jak ci odpowiada to co napisałem to jedz w takich porach , posiłek potreningowy postaraj się dostarczyć dużo węglowodanów i wolno wchłanialnego białka , chociażby z tych ryb najlepiej z dorsza , a w robocie jak masz 10 minut na posiłek tak jak napisałeś to zalejesz szybko gainera w trochę większej ilości , zjesz ze 100 gram ryżu z plastikowego pojemnika i masz , będzie zajebiscie , pozdro rośnij ;)
  • 0
Gdzież ten świat daleki , pełen dobrych snów ?

Mężczyzna winien być chowany dla wojny, a niewiasta dla odpoczynku wojownika; wszystko inne jest głupotą .

adhdex
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Właściwie jestem kucharzem , całą noc pracuje przy jedzeniu a tak na prawde nie mam czasu zjeść ;) ale postaram się znaleść jakieś 10 minut na jakiś szybki posiłek ok 3 to chyba jeszcze nie tagedia jeśli bedzie 4 godziny różnicy miedzy posiłkami ? W sumie nie jest mi potrzebne 10 czy 20 kg potrzebuję 4 , max 6 kg ;)
  • 0

Michał1
  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 1859 postów
262
Wyśmienita

Napisano Ponad rok temu

3-4h to właśnie najlepsza przerwa między posiłkami.
  • 0

UkaniU

UkaniU
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 3340 postów
  • Zainteresowania:Culinary and healthy cooking in the kitchen!
  • Staż [miesiące]:6 lat +
  • Wzrost [cm]:174
  • Biceps [cm] :41,5
  • Wyciskanie [kg]:140
  • Waga [kg]:81

Napisano Ponad rok temu

Pracuję na kuchni więc nie opowiadaj że nie masz czasu zjeść , nawet jak tego czasu nie ma to między czasie łąpię się wszystkiego (nie mówię o śmiechiowym jedzeniu)

Dołączona grafika

Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.

S
iła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.

kuba1000
  • Guests
  • PipPipPipPip
  • 8481 postów

Napisano Ponad rok temu

Didosek ,co temat to większe głupoty piszesz ... Nie doradzaj na siłe