Skocz do zawartości

Zdjęcie

Proszę o pomoc, wprowadzenie - nowicjusz całkowity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

packer
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Proszę o pomoc, wprowadzenie - nowicjusz całkowity
Witam. Pierwsze chciałbym przedstawić się tutejszym użytkownikom i trochę o sobie opowiedzieć. Otóż, w przeciwieństwie do was, całe życie (17 lat) prowadziłem dość niezdrowy tryb życia. Fast-foody, ciągłe siedzenie w domu, brak ruchu czy wywijanie się z lekcji WF-u to moja codzienność. Dlatego proszę o nie wywalanie mnie z forum z powodu nieznajomości technik itp. Mam nadzieję, że znajdzie się kilka osób, w których znajdę oparcie i będą moją motywacją do ćwiczeń.
Zdecydowałem się ćwiczyć, bo mój dotychczasowy tryb życia zaczął dawać się we znaki. Brzuszek rośnie, piersi też (chociaż nie wykluczam ginekomastii), kręgosłup krzywy, brak siły do czegokolwiek, brak kondycji, słaba sprawność.
A więc co chciałbym osiągnąć?
Z siłownią nie ma problemów, w moim mieście jest ich dużo. Jednak na nic poza wejściem mnie nie stać. Jest możliwe robienie rzeźby/siły bez supli, z odpowiednią dietą? Jeśli tak, proszę o rozpisanie, scharakteryzowanie takiej diety. Poza tym proszę także o jakiś plan ćwiczeń, szczególnie na mięśnie klatki, brzucha, bicepsy i tricepsy.
Jeszcze jedno. Na pewno 50% osób będzie mnie chciało odesłać do jakiejś literatury na ten temat... Ale uwierzcie, nie mam na to czasu. Próbowałem coś poczytać, ale otwierając pierwszą lepszą stronę zobaczyłem multum tekstu do przewertowania. Mam obecnie dużo nauki i ledwo nadążam z lekturami szkolnymi.
Jeszcze raz liczę na zrozumienie i nieszczucie psami na powitanie :)
  • 0

Bucy15
  • Guests
  • PipPipPipPip
  • 1352 postów

Napisano Ponad rok temu

Re: Proszę o pomoc, wprowadzenie - nowicjusz całkowity
Nie masz czasu, no cóż... :) Oczywiście że jest możliwe bez odżywek, wystarczy dobra dieta. Ćwicz całe ciało.
Trening na początek ogólnorozwojowy przez ok. 2 miechy:http://forum-kult...olnorozwojowka/
potem poszukaj co Cię interesuję http://forum-kult...zaawansowanych/
Ile ważysz?

Użytkownik Bucy15 edytował ten post Ponad rok temu

Na każdym treningu przekraczam granice moich możliwości.

Jeśli pomogłem daj +

Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.

Nie pisać na PW/Priv.

packer
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ważę 75kg, wzrost 180. Niby waga dobra, ale sam tłuszcz, a nie mięśnie :)
A co do czasu to może by się i znalazło, ale zacząłem czytać i tam tyle niepotrzebnych informacji było i po prostu to mnie przerosło. Na ćwiczenia na pewno go będę miał :)
  • 0

UnDeRoS
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1738 postów
138
Bardzo Dobra
  • Staż [miesiące]:18
  • Wzrost [cm]:188
  • Waga [kg]:86

Napisano Ponad rok temu

Dieta - odejmij 500kcal od zapotrzebowanie. 2-3 gramy wegli na kilogram masy ciala, kolo 1 (badz mniej) tluszczy, ze 2,5 bialka. Trening jak bucy napisal, jak najkrotsze przerwy. Do tego aeroby rano na czczo badz po treningu silowym - na poczatku 30 minut 3 razy w tygodniu. Potem zwiekszasz. Jezeli chodzi o redukcje to nie potrzeba za bardzo odzywek - bcaa Ci nie potrzebne, bo mowisz ze nie masz miesni, bez bialka tez sie obejdziesz, ewentulanie moglbys kupic spalacz, ale narazie na pewno dasz sobie rade bez tego. Pamietaj, bez diety nie bedzie efektow - w tym wypadku jest ona waznijesza od cwiczen na silowni.
  • 0