Skocz do zawartości


Zdjęcie

SCITEC Jumbo Professional


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

Ankieta: Najlepszy gainer (1 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz produkt?

  1. Bardzo dobry (1 głosów [100.00%])

    Procent z głosów: 100.00%

  2. Dobry (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  3. Średni produkt (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  4. Słaby (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  5. Bardzo słaby (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

Ocena działania:

  1. Masa (1 głosów [100.00%])

    Procent z głosów: 100.00%

  2. Siła (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  3. Wytrzymałość (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  4. Redukcja tkanki tłuszczowej (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Emperor
  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 542 postów
  • Pomógł: 2
3
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

SCITEC Jumbo Professional

55 g wysokiej jakości białka w 162 gramowej porcji!
Ulepszony i zwiększony "Jumbo" matriks zawierający dodatkowe składniki (12244mg)!
"6-CARB" mieszanka węglowodanów o zróżnicowanej masie cząsteczkowej w tym węglowodanów z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize!
6 rodzajów kreatyny!
W szczególności dla osób o atletycznej budowie ciała!

 

"JUMBO oznacza DUŻY! JUMBO oznacza silny!" Oryginalna receptura JUMBO została opracowana w celu wsparcia osób z bardzo szybkim metabolizmem (osoby szczupłe) oraz osób, które z uwagi na poziom aktywności mają ekstremalnie wysokie zapotrzebowanie na energię. Stosunek ilościowy składników odzwierciedla to przeznaczenie. Popularność JUMBO oparta na jego jakości i skuteczności zaowocowała opracowaniem produktu dla osób z normalnym metabolizmem o tzw. "atletycznej sylwetce" w celu zapewnienia im dodatkowego źródła substancji odżywczych w trakcie rozwoju masy mięśniowej. 

Tak powstał drugi członek rodziny JUMBO - JUMBO PROFESSIONAL! W JUMBO PROFESSIONAL zmieniliśmy stosunek ilościowy składników na korzyść białka. W celu dostarczenia 55 g wysokiej jakości białka (więcej niż JUMBO) wystarczy mniejsza porcja produktu wynosząca 162 g. Oznacza to, że ilość węglowodanów oraz kalorii tej formuły jest niższa, ponieważ spożywanie ich w większej ilości przez tego typu osoby nie jest potrzebne. Skład JUMBO PROFESSIONAL został przygotowany z białek serwatki. Białka stanowią źródło azotu oraz aminokwasów niezbędnych do utrzymania i rozwoju tkanki mięśniowej. 

Poza tym białka zawarte w JUMBO PROFESSIONAL wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej.* Białko serwatkowe uzyskiwane z mleka uważane jest za białko "kompletne", ponieważ dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi dla życia aminokwasami (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina), których organizm nie potrafi ich wytwarzać. Określenie "skuteczności" odżywczej białek zawartych w diecie oparte jest głównie na oszacowaniu w jakim stopniu zawarty w białku azot jest przyswajany i zatrzymywany przez organizm, oraz czy jest zdolny zrównoważyć dzienną utratę azotu.

 

fouad_abiad-09.png

 

FOUAD „HOSS” ABIAD
IFBB Pro, 2014 Dallas Pro 2nd, 2013 Toronto Pro 2nd
Team Scitec

Współczynnik wykorzystania białka netto (NPU) stanowi procent azotu, który jest przyswajany przez organizm, natomiast wartość biologiczna (BV) stanowi procent zaabsorbowanego azotu, który został "zatrzymany" w organizmie. Tym samym BV stanowi produkt NPU oraz trawienia. Białko serwatkowe jest dobrze trawione i posiada łatwo przyswajalne aminokwasy, dlatego też jego wartość biologiczna (BV) jest bardzo wysoka w porównaniu do innych rodzajów białek pochodzących z mięsa, ryb, jajek czy soi. 

JUMBO PROFESSIONAL zawiera "6-CARB" mieszankę węglowodanów złożoną m.in. z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize. Waxy maize to wyjątkowa, opatentowana mieszanina wysokocząsteczkowych węglowodanów, które dzięki unikalnemu procesowi wytwarzania posiadają wyjątkowy profil cząsteczkowy różniący się od standardowych cukrów (np. glukoza, fruktoza) oraz obecnej w produktach maltodekstryny. Matriks JUMBO został wzbogacony i zwiększono jego dawkę! Każda porcja JUMBO PROFESSIONAL dostarcza 6600 mg zastrzeżonej wieloskładnikowej mieszanki kreatynowej "CREA-BOMB" (6 rodzajów kreatyny). Naukowo udowodniono, że spożycie przynajmniej 3 g kreatyny na dobę zwiększa wydajność oraz efektywność krótkotrwałego, a zarazem wysoce intensywnego treningu jak np. trening siłowy i wydolnościowy.* Do JUMBO dodaliśmy również dodatkowe aminokwasy w celu uzupełnienia tych dostarczanych z białka, w tym aminokwasów egzogennych. 

Magnez oraz witamina C redukują zmęczenie i znurzenie organizmu oraz pozytywnie wpływają na metabolizm energetyczny. Magnez oprócz redukcji zmęczenia i znurzenia organizmu wspomaga także prawidłową syntezę białek, odpowiednie funkcjonowanie systemu nerwowego (neurotransmisja oraz skurcz mięśni – w tym także mięśnia sercowego), metabolizm energetyczny, utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, utrzymanie dobrej kondycji kości oraz zębów oraz odgrywa ważną rolę w podziałach komórkowych. Witamina C ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie systemu odpornościowego, prawidłową syntezę kolagenu w celu utrzymania chrząstek i naczyń krwionośnych w dobrej kondycji oraz ochrania komórki organizmu przed stresem oksydacyjnym. 




cedric_mcmillan-06.png

 

CEDRIC „THE ONE” MCMILLAN
IFBB pro, FIBO Power Pro 2013 Champion, New York Pro 2012 Champion
Team Scitec

Dodatkowo w produkcie wykorzystano BioPerine®, opatentowany ekstrakt z pieprzu czarnego

*Oświadczenia te zostały naukowo udowodnione przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (KE).


Sposób użycia

Wymieszać 1 porcję z 400 ml wody. Stosować 1 porcję dziennie, najlepiej zaraz po treningu. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

 

Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...-6480g-2,p.html


  • 0



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024