PVL Mutant Mass - opinia, relacja
Omawiana wersja:
Smak banan-truskawka, 6.8kg
Ta recenzja zawiera moje własne wnioski i odczucia, masz prawo się z nimi nie zgadzać
1. Informacje ogólne:
Jeden z najpopularniejszych gainerów, cieszy się dobrą opinią. Jego skład uznawany jest przez większą część ćwiczącej społeczności za jeden z najlepszych.
2. Recenzja produktu
Stosuję go 1-2 razy dziennie, po 130g. Po wymieszaniu porcji w słoiku (prawie shaker), rozpuszcza się on prawie cały - czasami zostają drobne grudki, jednak nie przeszkadzają w piciu. Piany nie ma wcale, nawet po bardzo intensywnym mieszaniu. Smak jest dość dobry, jednak nieco za słodki (co dopiero jak się weźmie porcję 260g). Co do składu, zawiera ładną kompozycję białek, o różnym czasie wchłaniania, za co zdecydowanie plus. Jest to chyba najlepszy gainer jakiego piłem, po porcji potreningowej aż się czuje wzrost mięśni. Cena nie jest najlepsza, ale przy zakupie worka 6,8kg mieści się w normach rozdsądku:P
3. Opakowanie i dodatki
Opakowanie odstaje od jakości proszku, zwłaszcza jak na sporą cenę produktu. Gainer zapakowany jest w wielki wór. Sam worek jest solidny, nie rozwala się, ale jego zamknięcie jest niepraktyczne. Dlatego Trzeba "zawijać" worek, i przygniatać czymś. Do gainera dołączona jest miarka, jedna pełna (nie do kreski, tylko po brzegi wypełniona) to 65g. Na opakowaniu podane wszelkie potrzebne informacje
4. Podsumowanie i ocena
Plusy:
+bardzo dobry skład
+masodajny
+użyteczna miarka
+z powodzeniem może zastąpić posiłek
+smak niezły, ale...
Minusy:
-...lekko za słodki
-opłacalny tylko w największym opakowaniu
Oceny cząstkowe:
smak: 4/5
masodajność 5/5
cena/jakość: 4/5
opakowanie: 3.5/5
Ocena całkowita: 4/5
Wnioski: Bardzo fajny gainer, samą skuteczność oceniam zdecydowanie na 5, jednak nieco za słodki smak, opakowanie i cena nieco zmniejszają moją ocenę
4. Informacje o firmie
Nigdy nie miałem z nią styczności, więc wklejam pare informacji o niej:
Grupa PVL została założona w 1996 roku w Vancouver, przez Jim'a McMahon.
18 lat doświadczenia Jima w przemyśle fitness pozwoliło mu zrealizować pomysł na firmę, dla której zadowolenie klienta zawsze będzie najważniejszym priorytetem – tak powstała firma PVL Nutrients. PVL założyła sobie, że jeżeli wyprodukuje najlepsze jakościowo suplementy istniejące na świecie, jednocześnie proponując ceny przystępne dla każdego, ludzie docenią to i staną się naszymi klientami na całe życie.
PVL Nutrients, która produkuje swoje suplementy w fabryce o powierzchni 18000 stóp kwadratowych bardzo ceni sobie wkład swoich pracowników w sport – niemalże każdy z nich jest sportowcem – startującym bądź amatorem.
Źródło: Internet (info o firmie), opakowanie, wiedza i doświadczenie własne
Firefly
Zachęcam do wyrażania własnych opinii nt tego produktu:)
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...-227kg-2,p.html