Witam
Wyznaczylem sobie pewne cele ktore chce uzyskac dzieki street workoutowi. Chcialbym nauczyc sie wiekszosci figur, elementow, poprawic sylwetke oraz przybrac ok (5-10kg wiem ze od tego jest dieta . Mam juz jakies cele a teraz zastanawiam sie nad planem. Myslicie ze 3 treningi w tygodniu wystarcza? Zastanawiam sie nad czyms takim:
Poniedzialek Sila
Sroda typowy trening fbw jakies siady,wl,mc,ohp
Piatek Wytrzymalosc
Moglby ktos podrzucic artykul o figurach (?) ktore to sa statyczne (?) dynamiczne(?) ktore sa dla poczatkujacych etc jak sie ich uczyc czy poswiecic jeden dzien moze treningowy na nauke figur czy moze przed kazdym treningiem troche pocwiczyc.
Hmm trenowalem jakoś może z rok(?) na siłowni ale bez żadnej diety tak po prostu bo to lubiłem a Street workout miałem zajawke i ćwiczyłem może ok miesiąca. Kupiłem właśnie wtedy plan treningowy ale teraz z tego co wyczytalem okazuje się że podobno jest do bani. Wyglądał on tak ze 2x w tygodniu ćwiczyłem siłę i 2x w tygodniu wytrzymałość a ktoś podpowiedzial żeby postawić na jednym. Było tam coś takiego ze podciafniecia nachwyt szeroko normalnie i wąsko a tak podobno nie powinno się robić bo to angażuje te same mięśnie i tylko kontuzji mógłbym się nabawic. Jesscze jedna kwestia że nie powinno być max powtórzeń w serii A ja tak miałem. O co chodzi z tą solidna baza? Chciałbym jeden trening dorzucić z ciężarami na takie ćwiczenia jak przysiady, WL, może jakiś MC, OHP takie no podstawy. Mam nadzieję że da się coś zrozumieć