Cześć. Jak dotąd osiągnąłem swój mały cel, który sobie wyznaczyłem jakoś 2 miesiące temu a mianowicie powrót do formy sprzed roku. Siła i wytrzymałość jest już mniej więcej na takim poziomie jak sobie zaplanowałem i teraz moje pytanie. Bo zbliżają się wakacje i chciałbym zwiększyć obwody. Znacie jakieś sprawdzone sposoby chodzi o trening nie miskę. Z góry dzięki
Idą wakacje :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za bardzo nie rozumiem
nie rozumiem ale odpowiem..
Bo zbliżają się wakacje i chciałbym zwiększyć obwody.
No właśnie wakacje się zbliżają a na okres masowy by zwiększyć obwody miałeś czas w okresie zimowym na wakacje już raczej się zbija wagę A na nabranie obwodów też trzeba czasu nie zrobisz tego w parę miesięcy teraz możesz rzeźbić albo lekko masowo iść tak by nie zalać się. Z treningów to może push&pull&legs lub fbw pod względem hipertrofii.
Napisano Ponad rok temu
nie rozumiem ale odpowiem..
Tak, nie rozumiem ale napisałem "jeżeli chodzi ci o"
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz zwiększyć swoje "obwody" to na mnie najbardziej działa machanie "żelastwem" na siłowni robiąc 3 serie 12:10:8:6 zwiększając ciężar zmniejszam powtórzenia.
Ćwicząc kalistenikę dodawałem sobie po prostu ciężary do podciągania, pompek, dipów robiąc serie 5x5 z przerwami 2 min i do tego jakieś negatywy.
Możesz robić też muscle upy, które też potrafią "spompować"
Napisano Ponad rok temu
Tak, nie rozumiem ale napisałem "jeżeli chodzi ci o"
nie jestem od wytykania błędów ale chyba dalej nie rozumiesz, pisząc:
nie ma metod na zwiększenie obwodów, po prostu cwiczysz i rozwijasz ciało
metody treningowe są... i można chociażby podzielić je pod kątem hipertrofii, siły czy też wytrzymałości. A różnice między tymi 'metodami' to m.in. ilość powtórzeń, objętość treningowa itp.
PS. A no i oczywiście progresja ciężaru o czym wspomniał kolega wyżej a w swoim poście zapomniałem
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Front lever - jak oceniacie?
- Ponad rok temu
-
Pomoc w ułożeniu treningu.
- Ponad rok temu
-
Plan treningowy