Cześć. Jak dotąd osiągnąłem swój mały cel, który sobie wyznaczyłem jakoś 2 miesiące temu a mianowicie powrót do formy sprzed roku. Siła i wytrzymałość jest już mniej więcej na takim poziomie jak sobie zaplanowałem i teraz moje pytanie. Bo zbliżają się wakacje i chciałbym zwiększyć obwody. Znacie jakieś sprawdzone sposoby chodzi o trening nie miskę. Z góry dzięki

Idą wakacje :)
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Bartosz99, dnia 31 Marz 2017 - 21:01, napisał:
za bardzo nie rozumiem
nie rozumiem ale odpowiem..
MuszkaSW, dnia 31 Marz 2017 - 20:06, napisał:
Bo zbliżają się wakacje i chciałbym zwiększyć obwody.
No właśnie wakacje się zbliżają a na okres masowy by zwiększyć obwody miałeś czas w okresie zimowym na wakacje już raczej się zbija wagę A na nabranie obwodów też trzeba czasu nie zrobisz tego w parę miesięcy teraz możesz rzeźbić albo lekko masowo iść tak by nie zalać się. Z treningów to może push&pull&legs lub fbw pod względem hipertrofii.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz zwiększyć swoje "obwody" to na mnie najbardziej działa machanie "żelastwem" na siłowni robiąc 3 serie 12:10:8:6 zwiększając ciężar zmniejszam powtórzenia.
Ćwicząc kalistenikę dodawałem sobie po prostu ciężary do podciągania, pompek, dipów robiąc serie 5x5 z przerwami 2 min i do tego jakieś negatywy.
Możesz robić też muscle upy, które też potrafią "spompować"
Napisano Ponad rok temu
Bartosz99, dnia 02 Kwie 2017 - 11:08, napisał:
Tak, nie rozumiem ale napisałem "jeżeli chodzi ci o"
nie jestem od wytykania błędów ale chyba dalej nie rozumiesz, pisząc:
Bartosz99, dnia 31 Marz 2017 - 21:01, napisał:
nie ma metod na zwiększenie obwodów, po prostu cwiczysz i rozwijasz ciało
metody treningowe są... i można chociażby podzielić je pod kątem hipertrofii, siły czy też wytrzymałości. A różnice między tymi 'metodami' to m.in. ilość powtórzeń, objętość treningowa itp.
PS. A no i oczywiście progresja ciężaru o czym wspomniał kolega wyżej a w swoim poście zapomniałem
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Front lever - jak oceniacie?
- Ponad rok temu
-
Pomoc w ułożeniu treningu.
- Ponad rok temu
-