Skocz do zawartości


Zdjęcie

Dwa razy więcej białka na talerzu!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

Fabryka Siły
  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 1983 postów
  • Pomógł: 2988
5
Neutralna
  • Lokalizacja:fabrykasily.pl
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Dwa razy więcej białka na talerzu!

Białko to obok tłuszczów, węglowodanów, wody czy składników mineralnych, jeden z podstawowych związków koniecznych organizmowi do jego prawidłowego działania. Spełnia szereg ważnych funkcji – bierze udział we wzroście organizmu, odbudowuje tkanki, wchodzi w skład istotnych hormonów i enzymów, buduje układ odpornościowy. Podsumowując – podtrzymuje funkcjonowanie całego organizmu. Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) w normalnej, podstawowej, zdrowo zbilansowanej diecie zawartość tego składnika powinna stanowić 10-15% energii. Jakie więc produkty wykorzystać, aby dostarczyć sobie najbardziej wartościowego białka?

 

www.fabrykasily.pl/diety/dwa-razy-wiecej-bialka-na-talerzu


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024