Skocz do zawartości


Zdjęcie

Daj się poparzyć – zjedz chili!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

Fabryka Siły
  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 1983 postów
  • Pomógł: 2988
5
Neutralna
  • Lokalizacja:fabrykasily.pl
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Daj się poparzyć – zjedz chili!

Chili, pieprz Cayenne, pieprz kajeński, pieprz turecki – to tylko przykłady nazw handlowych odnoszących się do różnych rodzajów sproszkowanych papryczek chili. Tak naprawdę małe czerwone papryczki nie mają nic wspólnego z roślinami pieprzowatymi – sproszkowana postać chili przyjęła taką nazwę ze względu na ostry smak przyprawy. I choć to właśnie ten ekstremalny smak jest przeszkodą dla wielu z nas – warto wykorzystać tę przyprawę w naszej kuchni. Bez względu na odmianę – wszystkie papryczki zawierają w sobie niezwykle charakterystyczną substancję, kapsaicynę, która w wyjątkowo korzystny sposób oddziałuje na nasz organizm. „Daj się poparzyć” i wykorzystaj gorące właściwości papryczek chili.

 

www.fabrykasily.pl/diety/daj-sie-poparzyc-zjedz-chili


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024