Siemanko, ogólnie diet na "odchudzanie" szukałem 2 lata, stosowałem i nic nie działało. W końcu edukowałem się i znalazłem "dietę cud" ta... Musiałem testować co mogę jeść, czego nie mogę, co pić, czego nie... Wszystko uporządkowałem. Ważyłem 103kg, przy wzroście 1.77 + wiek 18 lat. No, 2 stopień nadwagi, więc wiecie... Pot na moim ciele był niemal zawsze, szybko się też męczyłem. Odchudzam się... Hmm.. Zacząłem się odchudzać miesiąc temu, stosowałem swoją dietę. zbiłem do 95/6kg, (brałem kreatynę bo siłownia) odłożyłem kreatynę, schudłem do 93kg. W ciągu 4/5 dni. No powiem, że widać po brzuchy i cyckach, że coś się dzieje... No ale... Kupiłem sobie Thermo Speed Extreme (dawno temu też go miałem) zacząłem brać po 2 tabsy i tu zaczął się problem... Jestem chłodny, nie ogrzewa mnie, nie pocę się, czuję się... Całkiem dobrze, (wcześniej mnie mdliło) Ale czasami mam "gęsią skórkę" z chłodu... Dodam, że piją zieloną herbatę i kawę. Prócz tego czasami zwykła woda, oprócz tego, zacząłem też czuć swoje "jaja" nie, nie bolą... Po prostu je czuje i się trochę "skórczyły" Może to głupie pytanie, ale nie wiem czy to normalne bo zawsze jadłem syf i czułem się całkowicie inaczej niż teraz. Dzięki za pomoc.
Czy to normalne?
Napisano Ponad rok temu
Przedstaw dokładnie jak wygląda dieta.
Zawyżone białko, b. mała ilość węgli, średnia ilość tłuszczu.
Więć jem : Ziemniaki, ryż biały/brązowy, karkówkę, filety z kurczaka, ryby, mozarella, jaja na twardo-jajecznica, mozarella, kalafior/pomidor/broukuła, łosoś, czasami ryba w oleju, rzadko ale jem też makaron, oliwa z oliwek/olej rzepakowy. / wszystko jest dość mocno przyprawione.
Piję : herbate zieloną, kawę, wapno <- też dość rzadko. No i podczas treningów woda. Na noc piję izolat białka. Waga spada bardzo, bardzo szybko.
Napisano Ponad rok temu
Na moje oko, wraz z spożyciem izolatu...
B - 120-170 / W - 30-50 / T - 40-90
Tak wiem, mała ilość kalorii, nie daje rady jeść więcej, skurczyłem żołądek... Zawsze jadłem tak mało, tylko że piłem gazowane, słodkie napoje, podjadałem chipsy, fastfoody, kawałki czekolady, cukiery, paluszki, suchary ;-;
Jem też witaminy od multiactiv.
Napisano Ponad rok temu
Z taką podażą węgli możesz być w ketozie, a ilością tłuszczy mogłeś zbić na prawdę nisko hormony chociażby takie jak testosteron.
Daleko tak nie zajedziesz. Tarczyca na pewno też stoi.
Napisano Ponad rok temu
Więc czego dziwisz że masz dziwne samopoczucie?
Z taką podażą węgli możesz być w ketozie, a ilością tłuszczy mogłeś zbić na prawdę nisko hormony chociażby takie jak testosteron.
Daleko tak nie zajedziesz. Tarczyca na pewno też stoi.
O tarczycy nie ma mowy.
Ja tłuszczu nigdy w życiu więcej nie spożywałem.
Ile powinno być tłuszczu?
A o stan ketanozy właśnie mi chodziło.
Napisano Ponad rok temu
Tłuzscze jak i węgle nie ma jakiejś dokładnej granicy, w każdym razie zazwyczaj wypada ona między 50-70g by organizm normalnie funkcjonował.
Przy wyjściu z tej głodówki licz się z powrotem dużej ilości wody i bardzo prawdopodobnym wróceniu smalcu.
VLCD jak inne głodówki to kiepska dieta.
Napisano Ponad rok temu
Cholera... Robiłem badania na tarczyce 0.953 była 2 mies temu.
Głodówka? Nie dam rady zjeść więcej w ciągu dnia... Po prostu źle się czuje.