Białka roślinnego nie wliczamy do diety.
Co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Białka roślinnego nie wliczamy do diety.
Co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Dietetyka sportowa - nie wliczamy
Dietetyka kliniczna - wliczamy
Amator, który robi formę dla siebie wliczy. "Zawodowcy" którzy wiedzą, że wyjdą na scene przeważnie nie wliczają. Jednak białko roślinne to kaloria...
Użytkownik lezu edytował ten post Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ja wliczam ale tylko dlatego że zawsze zwierzęcego ponad 2g na kilogram masy ciałą wychodzi czyli zapewne znacznie więcej niż 2g na kilogram suchej masy mięsniowej Od przybytku głowa nie boli a białka roślinne również są potrzebne.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Połączenie białka roślinnego + zwierzęce = najlepszy aminogram. Wliczamy wliczamy
Napisano Ponad rok temu
Napisze od siebie, że białko to białko i powinno się wliczać. Co najciekawsze jeśli ktoś spojrzał w aminogram roślinne wcale nie jest takie złe jak niektórym się wydaje.
Napisano Ponad rok temu
Trzeba też wziąć pod uwagę to że występuje zjawisko autouzupełniania sie profili aminokwasowych różnych białek spożywanych w 1 posiłku. Dlatego białko roślinne w odpowiedniej otoczce protein zwierzęcych nie jest bezwartościowe
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ja gdzieś kiedyś słyszałam, że roślinne w połączeniu ze zwierzęym działa jak zwieerzęce
Napisano Ponad rok temu
Na skutek uzupełniania sie profili aminokwasowych. Słowo "działają" nie jest w pełni poprawne ale wiadomo o co biega
Mateusz Pawlak
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
Grammatikk - Ponad rok temu