Witam, mam 15 lat i jestem dziewczyną. Chciałabym zacząć trenować street workout, lecz nie mam pojęcia jak się do tego przygotować. W moim mieście jest przeznaczony "park" do tej dyscypliny. Dodam, że trenuję piłkę ręczną. Zwracam się do Pana z pytaniem, co powinnam robić, żeby dobrze zacząć?
Street workout a nastolatka
Napisano Ponad rok temu
Witam, mam 15 lat i jestem dziewczyną. Chciałabym zacząć trenować street workout, lecz nie mam pojęcia jak się do tego przygotować. W moim mieście jest przeznaczony "park" do tej dyscypliny. Dodam, że trenuję piłkę ręczną. Zwracam się do Pana z pytaniem, co powinnam robić, żeby dobrze zacząć?
Cześć Wiktoria
Bardzo ciesze się, że zainteresowałaś się tą nową ale szybko rozwijającą się dyscypliną.
Fakt, że masz plac do podobnego treningu ułatwi pierwsze kroki.
Od czego zacząć? Podstawą w SW są podciągania, pompki, pompki na poręczach. Wiadomo na początku jest ciężko wykonać prawidłowo wszystkie ćwiczenia dla tego dziewczyny stosują ułatwienia.
Podciągania - wykonujesz na niskim drążku z stopami na ziemi (ja radzę wykonywać piramidę - zaczynasz od jednego powtórzenia i zwiększasz co jedno. 1 - 2 - 3 - 4....do spalonej serii). Jeżeli jesteś w stanie podciągnąć się raz czy dwa na normalnym drążku to wykonaj!
Pompki - tak samo piramida ale co 2 powtórzenia zwiększasz. 2 - 4 - 6 - 8 -....Jeżeli nie możesz wykonać powtórzenia to wykonujesz z kolan, pamiętaj o prostych plecach.
Pompki na poręczach - na początku nie radze wykonywać. Jeszcze nie spotkałem się z dziewczynami które na początku dali by rady zrobić to prawidłowo technicznie, jest to ciężkie ćwiczenie dla dziewczyn.
Trzymaj planki na czas, wzmacniaj brzuch.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plan treningowy SW
- Ponad rok temu
-
Trening pod SW