Witam,
czy ma ktoś namiary na sprzęt nie zawierający niklu?
Z góry dzięki za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Witam,
czy ma ktoś namiary na sprzęt nie zawierający niklu?
Z góry dzięki za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
np marbo posiada malowane-czarne gryfy, bo myślą że to o nich głównie mowa
Zresztą czy gryfy aby napewno są niklowane? Z tego co wiem często stosowany jest ocynk galwaniczny, ale to byś musiał się zapytać danego producenta na temat konkretnego produktu.
Jeszcze sprzęt jest produkowany z mojego ulubionego materiału- nierdzewki, ale to już droga impreza.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co mi wiadomo, to większość stali nierdzewnej też zawiera nikiel (tzw. stal austenityczna), ew. ferryt albo martenzyt chyba nie zawierają niklu, jeśli chodzi o ocynk, to nie jestem pewien czy wystarczy - nikiel i tak chyba będzie przenikał. Poszło zapytanie do marbo, czekam na odp, może coś poradzą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
samo dotknięcie nie jest problemem, chodzi właśnie głównie o siłownię, bo zauważyłem, że jak zdarzało mi się odstawiać siłownię na kilka tyg, to wszystko wracało do normy, ale kiedy wracałem, zaczynały się pojawiać wypryski na dłoniach, nawet jeżeli ćwiczę z rękawicami i z dodatkowymi ochraniaczami...
szczerze mówiąc, to tak na 80% jestem pewien, że chodzi o uczulenie, robiłem kiedyś testy i wyszło tylko na nikiel, ale też nie wszystkie czynniki były testowane, za 2 tyg ide do alergologa, zobaczymy co powie, tak czy siak, muszę coś zmienić, chciałem zacząć od gryfów, poszukam może właśnie z chromem
Napisano Ponad rok temu
hmm, odpisali, że jest to stal zwykła s235, szukam właśnie składu tej stali, i z tego co znalazłem, to raczej nie zawiera niklu, także może faktycznie jest to rozwiązanie
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Alergia a branie kreatyny |
Odżywki i Suplementy |
|
![]()
|
||
Alergia |
Rozmowy nie na temat |
|
![]()