Mam 23 lata, ważę 70kg. Nigdy wcześniej nie ćwiczyłem, dopiero zaczynam moją przygodę z kulturystyką i jestem kompletnie zielony w tej kwestii. Chcę kupić sprzęt do domu i zacząć ćwiczyć. Do tego celu chciałem przeznaczyć ok. 600zł i kupić m.in. taką oto ławeczkę:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
, ale po przeczytaniu wypowiedzi na forum, doszedłem do wniosku iż nie ma to sensu - wszyscy odradzają tego typu ławeczki., twierdząc że się one nie nadają. Wobec tego chciałbym uzyskać profesjonalną poradę, więc zwracam się z prośbą do Was, proszę o:
1. Podanie minimum cenowego, za które mogę kupić w miarę dobry sprzęt do trenowania w domu (myślałem o ławeczce, gryfie prostym+obciążeniach, hantelkach, drążku do podciągania na drzwi). Jak już wcześniej wspomniałem chciałem zmieścić się w 600zł, ale jeśli to konieczne mogę wydać więcej, np. 800zł, niż kupować zły sprzęt, który ma się szybko popsuć.
2. Polecenie mi dobrej ławeczki (fajnie by było, gdyby umożliwiała też ćwiczenia na nogi, coś jak w linku, który zamieściłem).
3. Polecenie mi dobrych hantelek+sztangi, wraz z obciążeniami (najlepiej w komplecie, ale niekoniecznie). Mój sąsiad kupił hantelki, z których się sypał taki jakby "pył" - wolę zapłacić więcej i tego uniknąć.
Bardzo proszę o pomoc