pierwszy polski contra-mestre
Napisano Ponad rok temu
(pytanie nie jest ani tendencyjne, ani nie zawiera tezy)
Napisano Ponad rok temu
W capoeirze stopnie sa glownie za staz i zaslugi wiec pewnie mu sie nalezy skoro ma dostac...
Napisano Ponad rok temu
Można sie w stosunku do Faby nie zgadzać z wieloma rzeczami. jednak stażu i zasług (mniejszych bądz większych) nie można podważać
Tak jak Jakub powiedział stopnie zależą od tak wielu rzeczy, wiec o tym decyduje wewnętrznie organizacja ( czytaj Mestre) który moze robić i nadawać co mu się podoba.
I tak ostatecznie decyduje roda, i ludzie - bo nie trzeba być wcale wyjątkowym fighterem zeby zostać mestre, często wystarczy wyjątkowa charyzma i szacunek otoczenia.
Napisano Ponad rok temu
1.11 - hehe byłem tam moje pierwsze batizado
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi bardziej spodobal sie fakt, ze podobno powstaje jakis film o fabie....i to juz jest bardziej emicjonujace wydarzenie
Napisano Ponad rok temu
szacunek otoczenia.
to właśniei chyba kluczowa sprawa, bo szacunek otoczenia, ale czy ogólnie, czy najbliższego
Napisano Ponad rok temu
szacunek otoczenia.
to właśniei chyba kluczowa sprawa, bo szacunek otoczenia, ale czy ogólnie, czy najbliższego
Wystarczy, ze to najbliższe, czyli jego grupa, składa się z lekko licząc 2000 osób... I ktoś to stworzył i ogarnia...
Dla mnie szacun. Byłam na formaturze, nie mogłam przegapić. Coraz lepszy poziom grupy.
Nie deprecjonujmy polskich instruktorów, bo sami jedziemy na tym wózku ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie deprecjonujmy polskich instruktorów, bo sami jedziemy na tym wózku ;-)szacunek otoczenia.
Nie deprecjonuję, daleko mi od tego. Trochę już z boku jestem i mam na niektóre sprawy co prawda inne spojrzenie, ciekaw jestem po prostu opinii różnych ludzi.
sznur contra mestre to wysoki sznur, sprawa jest duża. dziwnym byłoby, gdyby nie budziła dyskusji, wręcz myśle - gdyby taki corda przeszedł niezauważony to uważałbym że środowisko już zdechło.
PS. unicar ma wciąż aż tyle ludzi? Myślałem, że jakiś czas temu mocno się porozpadał.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
capoeira - badania
- Ponad rok temu
-
Zawody po raz n-ty ;)
- Ponad rok temu
-
Oznaczenie druta na arame
- Ponad rok temu