Skakanka
Napisano Ponad rok temu
Czym się różnią zwykłe skakanki od ,,szybkościowych"? Nie wiem na jaką się zdecydować...
Co sądzicie o tej:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
?
Trenuję Kick-boxing.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że można - choć zależnie od SW praca nóg wygląda różnie np. boks, KB (light semi full) jest bardziej "skakany" natomiast low kick czy MT wymagają "statecznej". Mnie najlepiej się ćwiczyło na skórzanych i w miarę ciężkich - natomiast istotna jest długiść dostosowana do wzrostu. Na dobra sprawę wystarczy odpowiednio przycięty kabel.Jaką skakankę polecacie? Oczywiście, żeby nie była za droga Podobno można przez to poprawić pracę nóg.
(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa jest taka, że jak przyjmujesz low na udo (a walcząc na low-y prędzej czy później to się stanie) by najbardziej zminimalizować ból- opierasz ciężar na całej stopie, kierując kolano do zewnątrz tak by kopniecie spadło na napięty mięsień z przodu a nie z boku. Ciężko jest przejść do tej pozycji poruszając się "skakając" tzn. tak jak np. w boksie czy w lekkich formułach KB że stopy maja kontakt z podłożem przednią częścią tzn. piety uniesione. Dlatego w low, MT, thai rulez itd. porusza się mając nogę wykroczną postawioną cała powierzchnią stopy a zakroczną z pieta uniesioną.
Oczywiście można powiedzieć ze są różne szkoły itd. ale z moich doświadczeń i obserwacji to właśnie tak wychodzi jak wyżej opisałem. Tak mnie uczono, tak robiłem, tak uczylem i tak obserwowałem ;-)
Full "skakany" bo tak widziałem - oczywiście d tamtej pory sie mogło pozmieniać. Dawno już nie oglądałem czystego "fulla". Zresztą co tu oglądac jak nie ma kolan a co dopiero lowów ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy to ma coś do tego, ale mam 170 cm wzrostu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala Glory 21 grudnia w Tokyo
- Ponad rok temu
-
spray do rekawic
- Ponad rok temu
-
High kick ko
- Ponad rok temu