co ciekawego dzieie się w "YMAA" ?
Napisano Ponad rok temu
czy wielki Mistrz przekazał już swoim adeptom w jaki sposób należy wychowywać i trenować prawdziwych wojowników
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a pragnę zgłębić tajniki waszej organizacji
a słuchy donoszą że dzieją się tam ciekawe chistorie
cichy wielbiciel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ta odpowiedź was satysfakcjonuje??
Ps. Pozdrawiam wsie znajomych.
Napisano Ponad rok temu
kiedy jakis grill?????
Petr
Napisano Ponad rok temu
Nie chce mi się zabardzo w to wierzyć, gdyż jak to wielokrotnie powtarzają wielcy mistrzowie "w sztukach walki najważniejsza jest [/b]MORALNOŚĆ" i bez niej nie można daleko zajść, a jak wieści niosą imć morgrabia jako pierwszy POLAK zdołał uzyskać 10 stopień
O ZGROZO!!!!!!!!!!!!!! PANOWIE WIĘCEJ SAMOKRYTYCYZMU!!!!!!!! :twisted:
Macie dawać przykład swoim adeptom FE NIEŁADNIE
Chyba że ptaszki roznoszą złe trele
Napisano Ponad rok temu
Ja tam umiejętności rozumienia mowy ptaszków jeszcze nie posiadłem ale pilnie ćwiczę więc może kiedyś ... ale to już na 27 stopień chyba się zdaje... w każdym razie w YMAA bo może u Ciebie Katsumoto już początkujący to ćwiczą )A tu i ówdzie ptaszki ćwierkają
Macie dawać przykład swoim adeptom...
jestem tylko jednym z szarych adeptów ale z racji faktu iż już prawie nad trumną stoje staram się dawać przykład... szanuje mistrza swojego i innych kolegów z sali , nie przychodzę narąbany na trening, nie rozprowadzam narkotyków, nie kradnę, nie zabijam, nie pożądam (no dobra, taki święty to ja nie jestem)
więc co mogę jeszcze zrobić??
ps.
Jeśli ktoś z YMAA osiągną 10 stopień to moje serdeczne gratulacje
Napisano Ponad rok temu
"im wyższa palma tym bardziej gnie się ku dołowi"dlatego zawsze obserwuj swojego trenera,jeśli masz wątpliwości to go pytaj jak najwięcej
w końcu za to mu płacisz kupe kasy...a słyszałem że u was ceny seminariów rosną wykładniczo no ale w końcu biznes to biznes
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem że ktoś może czerpać finanse z uczenia innych i chwała za to, ale nazwijmy wtedy rzeczy po imieniu że robimy biznes z całą oprawą marketingową a nie sprzedawajmy ludziom kitu że nauczamy tradycyjnej sztuki walki
Jeżeli instruktor z 9 stopniem nie potrafi wytłumaczyć podstawowego zastosowania z 1 formy początkującym adeptom którzy przygotowują się do pierwszego egzaminu, a następnie zasiada w komisji egzaminacyjnej to moim skromnym zdaniem coś tu jest nie tak
A tak na marginesie to chciałbym spytać co rozumieją wladze YMAA Polska i instruktorzy prowadzący treningi pod pojęciem "tradycyjne sztuki walki"
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Moze nie maja akurat czasu na czytanie forum Budo????
Oldman - co Ty na to zeby zorganizowac jakies "seminarium" u Jedrusia.
Petr
Napisano Ponad rok temu
znam to powiedzenie. Lubie je, bo jest głębokie i ważne. Myśle że należy uwagę skupić się na podstawach najlepiej na własnych patrzenie na boki może spowodować utratę stabilności a to może być powodem opisanych przez Ciebie przypadłości. ...ale dzięki za radę... z powodu ilości zadawanych pytań czasami nazywany jestem upierdliwcem
Do Drogiego Pana Katsumoto
...bo to od nich dowiaduję się o takich ciekawostkach...
...jeśli mają czas na słuchanie ptaszków - to ja się już niczemu nie dziwię...
wyczuwam w twoim poście nieznaczny ładunek agresji i przychylam się do opini Petera jeśli masz do władz i instruktorów YMAA pytania zadaj je pod wskazanym adresem lub poprostu zadzwoń założę się że telefon znasz. Mam racje? prawda?
Ps.
Peter - przedni pomysł - odezwę się w tygodniu czas zacząć ustalać szczegóły
Napisano Ponad rok temu
Niestety na waszej stronie po ostatniej zadymie którą napewno Pan pamięta ciekawe posty dziwnym trafem zniknęły.
Ale zostawmy te brudy dla historyków.
A opisywany przez was temat który mnie tak interesuje to słowa waszego mistrza, a ja chciałbm się dowiedzieć jak wy rozumiejecie temat "tradycyjne sztuki walki"
Materiał nauczany w waszej szkole jest bardzo dobry,proszę mi uwierzyć na słowo, miałem okazję zobaczyć jaką chałę nauczają koledzy z innych sztuk walki w polsce jak i za granicą.
Widziałem jak sprzedaje się i zdaje kolejne stopnie mistrzowskie dan.
Gość z drugim danem za pokaz otrzymuje nominację na trzeci dan,a nie potrafi technicznie wykonać uderzenia prostego i kopnięcia.
Dlatego uważam że nie jest aż tak źle.
Miałem też okazję poznać prawdziwych mistrzów którzy za swoją naukę od swoich uczniów nie biorą kasy a zapłata dla nich to pot ,ból i ciężka praca.
Zamiast zdobywania kolejnch stopni zajmijcie się studiowaniem tego co macie. Gdzie badanie technik ich korzeni, jak powstały, jak ewoluowały, dlaczego dziś wykonywane są tak a nie inaczej itp... itd...
Na tym polega trening tradycyjnej sztuki walki,na cwiczeniu zastosowań w końcu ćwiczymy techniki stworzone na pola bitew,do walki a nie na pokaz i do robienia szmalu, robiąc spędy seminaryjne za odpowiednią kasę lub publikację czyjejś wiedzy poprzez wydawnictwo.
czy YMAA POLSKA to wydawnictwo YMAA czy na odwrót proszę mi to wyjaśnić i czy to jest to samo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kogo wstydu mam oszczędzić???
Ja nie mam czego się wstydzić a i od "ptaszków " można się dużo nauczyć
Aco do treningu to muszę powiedzieć że jak Pan zajął by się studiowaniem swojej sztuki a nie tylko powielaniem jak ksero czyiś wypocin ,to i jakość pójdzie w górę, czego szczerze życzą WOJWNIKU :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hung Gar Kuen
- Ponad rok temu
-
Qigong "Lecącego żurawia" w/g prof. Liu Zhongchun
- Ponad rok temu
-
co powiecie na propozycje podzialu materialami ??
- Ponad rok temu
-
Czy są jakieś mniej formalne treningi we wrocławiu?
- Ponad rok temu
-
WUN HOP KUEN DO-KUNG FU
- Ponad rok temu
-
Tai Chi w kimonach :)
- Ponad rok temu
-
Dobre i słabe ksiązki o Kung-fu, Tai-Chi, Chi-kung
- Ponad rok temu
-
nóz i sztylet w kung fu