Nie ma nic, czym możesz mnie zaskoczyć w kwestii EVVF. Z tym samym sekretarzem generalnym sytuacja została wyjaśniona, zarówno drogą mailową, jak i osobiście w Paryżu. Także tam zostaliśmy poinformowani o fakcie wysłania przez w/w do tzw.ht informacji, że współpraca z wami jest niemożliwa, bo nie należycie do EVVF. Może zamieścisz tego maila? Dziękuję, nie mam więcej pytań.1. Dobra zapytuję - czy mam zamieścić list sekretarza generalnego Evvf?
Co do VVDI to kłamstwo, znowu… VO-VIET - The World Organization of Vietnamese Modernized Martial Arts, to pełna nazwa. VVDI to zupełnie inna organizacja… Kłamstwo i niewiedza, p. KB… Opłata całe 6 euro rocznie dotyczy tylko Vo Viet. I tak, jak dotąd Ryszard nie zarejestrował się w Viet Chi World Organization. ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]). To jedyna prawda w całej długiej twórczości KB .2. "federacja" nie należy do IVVD - nie płaciła żadnych składek - proszę Pana - rejestracji nie ma i tu i w Vo Viet.
3. W Węgorzewie Mistrz PH zwrócił uwagę VS RJ na to, że nawet on nie jest zarejestrowany.
Jak napisałem wcześniej, nie zabieram głosu w kwestii KTJ, to nie moja bajka. Temat zostanie wkrótce wyjaśniony.4. To samo jest z WJJKO (patrz dyplomy Kempo - z pieczęcią WJJKO RJ)!!!
5. Panowie przynosicie wstyd Polsce i wprowadzacie kadrę i uczniów w błąd - to, że teraz zapłacicie nie zmienia faktów nie zrobienia tego przez kilka lat wstecz. Mamy zrysowana reputację - VS za granicą uśmiechają się do Was przez kulturę a to co sądzą mówią kuluarach...to nie jest dobra opinia.
Cały czas brniemy w kłamstwo… KB ma nie pierwszy raz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Jeszcze raz… Polska nie zalega z żadnymi opłatami, kłamco…
W odróżnieniu do ciebie, wszyscy Mistrzowie VVN to nasi przyjaciele, i w odróżnieniu do ciebie szczerzy i uczciwi. Ale co tam, grunt że KB był w Paryżu, i nawet prowadził kuluarowe rozmowy, tyle że wirtualnie .
Taką jeszcze w tym roku przyjęliśmy zasadę i akurat tobie nic do tego.6. Co mają myśleć zawodnicy jak każecie im zrzucać się na souveniry reprezentacyjne dla Mistrzów i oficjeli - kpina i żenada to dobre słowa.
Macie uprawnienia Vovinam… I macie również jeden zdaje się 40 lat, drugi 44… Górna granica wieku dla zawodników Thi Dau to 35 lat… Dziękuję, nie mam więcej pytań…7. Czy ja lub Donald nie mamy uprawnień w Vovinam??? a chcieliśmy wystartować...nasz team powinien liczyć łącznie z Wami zawodnikami, którym udałoby się przejść kwalifikacje, min. 12-14 osób.
Padło słowo „władza”, w tym wypadku słowo-klucz. Ot cała geneza powstania tzw. ht… Całe szczęście, że tacy jak KB nie są już z nami, a w zasadzie sami się wyautowali .8. Grupa chłopców bawi się "zapałkami" zamiast zbudować przez lata silną organizację, opartą na sprawdzonych ludziach, zbudowali klikę kilku masterów dosypując sobie danów - to że tacy jak Tm są jeszcze u "władzy" to nie porouzmienie - po tym morzu uchybień - komuś pomyliła się dumna Rzeczypospolita z Rzeczpospolitą kolei.
Jeśli chodzi o Vovinam, to nie macie takiego prawa. Proszę czytać, ze zrozumieniem tym razem…9. Co do HT jest organizacją, która w każdej chwili może bazując tylko na własnych zawodnikach przeprowadzić zawody rangi MP w VVN - Wy - ilu zawodników wystawicie - MP dla 15 czy 25 osób to będzie....
„If you want to join, but you country is already inside the EVVF you must contact the Association/Federation in your country”. Swoją postawą udowodniliście, że współpraca z wami jest niemożliwa, co zresztą zauważyli także Mistrzowie z innych krajów.
Kogo wystawić? Dzieci z przedszkola i zawodników MMA? Niebawem MP i się okaże, spokojna twoja rozczochrana .
I takie są fakty, a król KB nagi . Punkt po punkcie, za każdym razem się ośmieszasz. Przestań już, to nie ma sensu, naprawdę…Takie są fakty
Kończąc...
Kwestia naszych zobowiązań finansowych czy korespondencji to nasza wewnętrzna sprawa. Proszę bardzo wystąpić z zapytaniem do EVVF, jeśli to taka ważna sprawa, choć nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek z zewnątrz otrzymał taką informację. Ale ok, mogę powiedzieć, że wszystkie należności zostały uregulowane (i nie na miejscu, jak sugerował wcześniej KB). Gdyby tak się nie stało, co słusznie tym razem zauważył ww, to rzeczywiście start w MŚ nie byłby możliwy. Oh my God!!! Wystartowaliśmy… udało się…
Takimi to dokumentami dysponuje KB… Bez przerwy dywagacje, insynuacje, kłamstwa…
Swojego czasu niejaki Josef Goebbels powiedział: kłamstwo powtarzane 1000 razy wreszcie stanie się prawdą. No jeśli hołduje się takim zasadom, to ja przepraszam…
Sytuacja już została wyjaśniona, a dawanie złudnej nadziei i przeciąganie wszystkiego w czasie nic nie da. Wcześniej czy później, mówiąc kolokwialnie, temat Vovinam się rypnie i zostanie tylko „VVD formuła MMA” i Mistrz Phan Hoang, co już widać po pewnych asekuracyjnych ruchach k.biadun.
Naprawdę, idźcie już wreszcie tą swoją drogą, i nawet życzę, żeby nie była to droga krzyżowa.
No wiesz co, przypisywanie sobie i jakiejś „konkurencji” naszych sukcesów (pozornych ;-) ), dyskredytowanie tym samym pracy wielu instruktorów przy jednoczesnym podnoszeniu rangi jakiegoś wirtualnego, nie mającego żadnego znaczenia tworu pt. ht… Jak w brukowcach, nie ważne co piszą, byle pisali.
Proszę zauważyć, że ja tylko odpisuję, punkt po punkcie, nie jestem stroną ofensywną. Nie za bardzo jakoś wierzę w deklaracje „nie chcemy wojen”. Nie po tym, co się wypisuje. Choć trzymam za słowo…