Mistrzostwa Świata Vovinam VVD Paryż 2013.
Napisano Ponad rok temu
1/ Drążek Artur : 64-68 kg
2/ Jankowski Sylwester : 72-77 kg
3/ Jankowski Adam : 77-82 kg
4/ Świątkowski Marcin : 82-90 kg
5/ Wojtkiewicz Łukasz : + 90 kg.
6/ Marszałek Tomasz : Nhat Nguyet Dai Dao Phap (halabarda)
Po zakończeniu imprezy i powrocie do kraju oczywiście obszerna relacja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Póki co Marcin i Artur wyjechali za swoje. Czas przejść od słów do czynów i pokryć koszta wyjazdu w/w kolegów. Czekam z niecierpliwością.nasi zawodnicy pojechaliby na koszt PM HT 12-14.
Wystarczy spytać samych zawodników o atmosferę, start w zawodach, przyczyny porażek w półfinałach. Czekam i proszę bez kłamstw, bo ja rozmawiałem.tym co po znajomości i tym co prezentują doskonały poziom
Ochłoń człowieku .w realnym VVN to jest możliwe - postaramy się pokazać starszym "Panom", jak wiele można gdy się ma szersze horyzonty i sale pełne ćwiczących.
Napisano Ponad rok temu
Jankowski Sylwester : 72-77 kg
Jankowski Adam : 77-82 kg
Świątkowski Marcin : 82-90 kg
Wojtkiewicz Łukasz : + 90 kg.
Na uwagę zasługuje fakt, że pod względem medalowym był to najlepszy start polskiej reprezentacji na imprezie takiej rangi. Wszystkim zawodnikom serdecznie gratulujemy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekaw jestem jak nazwać próbę oszustwa organizatorów wsadzając chłopaków li tylko z MMA na zamknięte zawody Vovinam. To ma być takie uczciwe? "My to robimy?" Co: VVD formułę MMA? Śmiech na sali. Trzeba się na coś zdecydować, albo jedno, albo drugie, a nie mieszać ludziom i forumowiczom w głowach. A tzw. ht to po czym widać? Po filmach, fotach? Łatwo się podczepić pod drugą osobę i ratować podupadającą reputację swojego klubu. Nie liczę na nic pozytywnego z p. KB strony, bo choćby nie wiem co się wydarzyło, to i tak nie zdobędzie się na obiektywizm.
Jakub - słabo to wygląda, bo jak ma wyglądać. Jak ktoś ma alergię na innych, w tym na ludzi którym w MA zawdzięcza wszystko, bez nich byłby nikim, to co tu można więcej dodać. Jak to napisał wcześniej Fraggles: nic dodać, nic ująć... Przykre to, ale prawdziwe.
Napisano Ponad rok temu
Co do HT - zapraszam na nasze sale, staże czy obozy setki czy dwóch setek na salę na zawołanie przebrać się nie da, aż takiej dobrej logistyki nie mamy. Filmiki i zdjęcia są realne bez ściemy - nie podajemy, że na stażu z Mistrzem PH w mieście W było 50 osób jak było niecałe 30 z całą kadrą. Małe kłamstewka i niedomówienia zawsze prędzej czy później wyjdą na jaw. Chętnie obejrzymy produkcje "związkowe". Ludzie widzą naszą pracę i z pełnymi salami i frekwencją nie ma problemów - to jest siła ciężkiej pracy, chęci do nauki rozwoju - optymizmu. Naszym marzeniem jest aby za pięć, dziesięć lat nasza kadra wyglądała jak np. we Włoszech - ledwo się żółte i czerwone AKTYWNE pasy mieszczą na zdjęciu - ale REALNE, NIE PRZEBRANE, które mają nie wrzucone daniki a zdane w konkretnych namacalnych egzaminach - a nie kątem na korytarzu, na sztukę. No i żeby ta kadra porywała za sobą rzesze młodych ludzi, żeby stare dziadki nie musiały sobie cykać ciągle fot z kijkami i mieczykami.
W kwestii zaś reputacji klubowej - np. w HH nie ma z tym problemów chyba, zważywszy na fakt, że z frekwencją, naborem i ludźmi nie ma problemów i jakoś brak zwierzchnictwa "Związku" temu na przeszkodzie nie stanął. Mnie osobiście przed zrobieniem masówki na wzór kolegi Zbyszka Z.(powinien być wzorem) powstrzymuje tylko niezwykle absorbująca praca...jakbym nie miał innego zajęcia to co innego.
Pozdrawiam i życzę powodzenia - mam nadzieję, że konkurencja z naszej strony nadal będzie inspirowała do działania...ale będzie ono bardziej namacalne, realne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale na stronce dla podwyższenia średniej i odniesienia efektu pt. jak to wielu nas jest – Marki były. Nie może ich być w żadnym aneksie, bo chłopaki są normalni.Po pierwsze Marki formalnie nie były w HT - nie przystąpiły do HT - o to ich zapytałem - w aneksie do umowy HT ich nie ma.
Gdańsk nie zaczął VVN, bo i od kogo miał się uczyć? Wzorem tzw.ht z internetu? I to nieprawda, że będą ćwiczyć tylko Kempo, na ostatnim stażu przerabiano materiał VVN.Gdańsk nie zaczął VVN i postanowił kontynuować Kempo - co jest sprzeczne z naszą działalnością, więc na koleżeńskich zasadach zakończyliśmy współpracę
Ja szacuję, powtórzę jeszcze raz, seniorów i to młodych na 3 x tyle. Proszę bardzo, np. u mnie są to chłopaki w wieku 19-22 lata.Panie Tomku ja liczbę dorosłych w naszych szeregach szacuję na ponad 50 osób, przy czym to nie dziadki po 40 -ce a fala 18, 19 latków.
Wyśmiewanie… To sobie przypomnij twój komentarz po moim pierwszym, sobotnim treningu. Przyganiał kocioł garnkowi.wyśmiewanie świadczy o kiepskim podejściu pedagogicznym i braku umiejętności pracy z młodzieżą
Obrażając swoich nauczycieli, obrażasz także ich nauczycieli, bo tak to w MA jest. No, ale czego to wymagać od takiego „fightera”. Nawiasem mówiąc w VVN od cholery „kocich ruchów” .Ja zakładam rushguardę - bo teraz w słusznym wieku muszę nadrabiać lata "kocich" ruchów i złych nawyków, wpojonych mi przez pseudo fachowców, jako niezwykle skuteczne
Nie próbuję nawet podchodzić do tych twoich wymazów, bo to jakieś urojenia są. Poza tym nie rusza się g...a, bo tylko bardziej śmierdzi.vide mój email o całej prawdzie o VVD w Polsce - nikt nie obalił chociażby jednego słowa jak dotąd.
Proponuję nauczyć się liczyć i czytać ze zrozumieniem, choć chyba już za późno i najlepiej rachować swoje staże, bo luda tam było od zatrzęsienia ....co do stażu VTC....
Ad. VTC – kto powiedział, że Anka jest szefową VTC i kto ją wprowadził w błąd? Kogo to obchodzi, kto będzie prowadził zajęcia VTC? Chlapiesz głupoty aż miło. Urojenia zrytej bani i nic więcej.A propos czy już powiedzieliście Ance W. (szefowej VTC), że ją wprowadziliście w błąd co do wyłączności na VTC - kiedy każdy instruktor może mieć od mistrza zgodę na prowadzenie VTC...
Co cię obchodzą nasze finanse? Kim jesteś, że się o to pytasz? Zajmij się swoimi i rozdawaj fanty w postaci paru drewnianych tarcz. Marcin i Artur czekają na zwroty, no ale wiadomo było od razu, że skończy się na deklaracjach. Następne kłamstwo. Jakie zaległości? Znowu insynuacje, dywagacje, byle cokolwiek chlapnąć. Z Mistrzem jesteśmy rozliczeni co do grosza…czy zapłaciliście już mistrzowi za ostatni staż - czy zostawiliście Węgorzewo i PSVTC z długami - kwotę zaległości znam...
Jasne, jasne, bo byłeś w Paryżu i rozmawiałeś z nimi. Człowieku, ochłoń, a najlepiej weź rozbieg i strzel tęgiego barana w twardą ścianę. W VVN jesteś nikim, anonimem, wirtualnym bytem. Mamisz tylko i oszukujesz ludzi tym swoim „power of ht” . Myślisz, że jesteś jedyny, z tymi swoimi pomysłami w EVVF czy WVVF? Wszystko już było przerabiane. Nikt nie współpracuje z takimi ludźmi, temat jest zamknięty. Chcesz ćwiczyć VVN? Tak jak VTC, masz do tego prawo, ale nie w tej federacji.(ten sam pewnie mistrz a może inny z tego kraju wypowiedział się, że wszyscy w EVVF i WVVF wiedzą, że RJ nic nie robi dla VVN)
I nie będzie dyskusji mailowej, bo trzeba mieć o czym pisać - ja z tobą nie mam. Ale kłamstwa będę dementował zawsze.
EOT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kto nie uregulował składek? Kolejne kłamstwo.
HT zgłosiło 2 zawodników do konkurencji tech. i 1 dziewczynę do walk. Reszta to zawodnicy MMA, nie VVD. Ich zgłoszenie do kwalifikacji było niemożliwe, a już wystawienie do zawodów byłoby wbrew regulaminowi i zwykłym oszustwem. Tyle ad. kwalifikacji i „Power of ht”… Następne kłamstwo…
Jeszcze raz powtarzam, nie ma cię w VVN, nie istniejesz, oszukujesz tylko ludzi. Kiedyś ci podziękują, tak jak ty swojemu nauczycielowi. Naprawdę, nie kompromituj się, zajmij się zarywaniem nocy przy marnej jakości produkcjach video… Choć i tak to ci lepiej wychodzi, niż przekazywanie "wiedzy" z internetu.
Napisano Ponad rok temu
2. "federacja" nie należy do IVVD - nie płaciła żadnych składek - proszę Pana - rejestracji nie ma i tu i w Vo Viet.
3. W Węgorzewie Mistrz PH zwrócił uwagę VS RJ na to, że nawet on nie jest zarejestrowany.
4. To samo jest z WJJKO (patrz dyplomy Kempo - z pieczęcią WJJKO RJ)!!!
5. Panowie przynosicie wstyd Polsce i wprowadzacie kadrę i uczniów w błąd - to, że teraz zapłacicie nie zmienia faktów nie zrobienia tego przez kilka lat wstecz. Mamy zrysowana reputację - VS za granicą uśmiechają się do Was przez kulturę a to co sądzą mówią kuluarach...to nie jest dobra opinia.
6. Co mają myśleć zawodnicy jak każecie im zrzucać się na souveniry reprezentacyjne dla Mistrzów i oficjeli - kpina i żenada to dobre słowa.
7. Czy ja lub Donald nie mamy uprawnień w Vovinam??? a chcieliśmy wystartować...nasz team powinien liczyć łącznie z Wami zawodnikami, którym udałoby się przejść kwalifikacje, min. 12-14 osób.
8. Grupa chłopców bawi się "zapałkami" zamiast zbudować przez lata silną organizację, opartą na sprawdzonych ludziach, zbudowali klikę kilku masterów dosypując sobie danów - to że tacy jak Tm są jeszcze u "władzy" to nie porouzmienie - po tym morzu uchybień - komuś pomyliła się dumna Rzeczypospolita z Rzeczpospolitą kolei.
9. Co do HT jest organizacją, która w każdej chwili może bazując tylko na własnych zawodnikach przeprowadzić zawody rangi MP w VVN - Wy - ilu zawodników wystawicie - MP dla 15 czy 25 osób to będzie....
Takie są fakty
Nie zarzucaj kłamstwa - tylko podaj konkretne daty uregulowania należności - jeszcze tuż przed zawodami składki na EVVF nie uregulowano i zgodnie z regulaminem nasz team nie powinien byc dopuszczony do startu(ostateczny był do 16.06.13).
JA dysponuję dokumentami a Ty wprowadzasz niedomówienia - ustosunkuj się np. punkt 1, 2 , itd data taka a taka, dokument taki a taki....i co....Pamiętasz list Cała prawda o VVD w Polsce - nikt nie obalił merytorycznie żadnego punktu.
My nie chcemy toczyć wojen - sytuacja, wkrótce się wyjaśni i każdy pójdzie swoją drogą - natomiast bez naszego ruchu, bez konkurencji nawet byście Panowie nie zrobili tych pozornych ruchów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Warsztaty szkoleniowe VVD i KVC we Włocławku.
- Ponad rok temu
-
Vietvodao dla MMA
- Ponad rok temu
-
WWW.vietvodao-fight-club-bydgoszcz.pl
- Ponad rok temu
-
CAŁA PRAWDA O VIET VO DAO W POLSCE
- Ponad rok temu
-
Staż Viet Tai Chi z GM Phan Hoang 01-02.06.2013 w Węgorzewie