Antyterrorystyczny System Walki Wręcz (ASWW)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ktoś coś wie na ten temat?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dlaczego ten link prowadzi do PSWW HALLER !!!!
Ja tu czuje jakieś "jaja"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widzę tu logiki , szkolenie antyterror a teraz co? wychowanie młodzieży do walki psychops, informacyjnej i z terrorystami na dodatek :roll: :roll: :roll: Dość oszołomów Matka Ziemia nosi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oprócz wyżej wymienionych elementów fundamentem szkolenia adeptów ASWW jest odwoływanie się do etosu i przepięknej tradycji polskiego oręża. Treningi nie tylko mają na celu wykształcenie umiejętności walki, ale także poczucia odpowiedzialności i służby wobec państwa polskiego i społeczeństwa. Te czynniki powodują, że ASWW jest klasycznie polskim „produktem” i to stanowi o jego wyjątkowej specyfice, sile i wartości.
Hm, wydaje mi się, że po prostu jakaś "autorska" (tradycja polskiego oręża???) ;-) odmiana combatu, nazwana "antyterrorystyczną" żeby się lepiej sprzedawać.
Skąd masz ten cytat? nie znalazłem tego na stronie ASWW.pl. Poza tym nie jest to odmiana combatu, bo combat to to tak na prawdę system wojskowy stricte do oddziałów specjalnych. Do podrzynania gardeł, duszenia, zadźgania nożem itp., czyli do LIKWIDACJI PRZECIWNIKA. Natomiast ASWW jest dla FORMACJI MUNDUROWYCH, a więc dla Policji, SG, służby więziennej, żandarmerii i ochrony w szeroko pojętym zakresie.
Napisano Ponad rok temu
Myślę że mod nie będzie miał przeciwko, jeśli wrzucę link do jego artykułu. Lepiej tego nie można ująć.
"Co to jest combat?"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po prostu słowo combat mozna , a nawet warto by było zastąpić określeniem systemy walki, albo sytemy walki wręcz.
Napisano Ponad rok temu
Cóż, masz rację. za długo już żyję i po prostu słowo combat zmieniło i rozszerzyło swoje znaczenie. . Jak to było w jednej książce: "bogowie zmieniają się i obejmują nowe funkcje" . Ostatnio ktoś mnie przekonywał, ze są skini którzy nic nie mają do Murzynów i Żydów - wszystko się zmienia...
Zdaje sie nazywaja sie SHARP i Red Skins.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Walka wręcz dzieli się na :
-sztuki walki
-sporty walki
-systemy walki
Do elementów systemów walki wręcz zalicza się wszystkie techniki które prowadzą do zabicia lub obezwładnienia nieprzyjaciela/oponenta bez uzycia amunicji lub techniki króre w trakcie walki wręcz prowadzą do oddania strzału, co oznacza wszystkie elementy wyposażenia, a nawet karabiny o ile nie strzela się z nich. włączając w to noże, bagnety, łopatki piechoty, saperki, większośc środków przymusu bezpośredniego itd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Baton - pałka teleskopowa w bliskim dystansie
- Ponad rok temu
-
KRAJOWY STAŻ SZKOŁY RYSZARDA JÓŹWIAKA
- Ponad rok temu
-
TAKTYKA I TECHNIKI INTERWENCJI SAJN-SYSTEM
- Ponad rok temu
-
Seminarium szkoleniowe ALESSANDRO DEL PIA 16.03.2013 KOZIENI
- Ponad rok temu
-
Wojska Najemne rekrutacja
- Ponad rok temu
-
zapasy
- Ponad rok temu
-
Walka wręcz pod wodą
- Ponad rok temu
-
Wojskowa walka wręcz-czy aby na pewno nie sporty walki?
- Ponad rok temu
-
szkolenie SAJN System 19.01.2013 r. Techniki Interwencji
- Ponad rok temu
-
TECHNIKI INTERWENCJI W SYSTEMIE SAJN
- Ponad rok temu