Siła uchwytu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio dużo myślałem o tym co mógłbym poprawić w swoich treningach, co sprawia mi największą trudność i powoduje mam problemy na sparingach itp.
Okazuje się, że jest to uchwyt. Nie chodzi mi tutaj o chwytanie typu zapaśniczego tylko uchwyt za gi.
Zazwyczaj nie mam siły go utrzymać. Wystarczy że ktoś mi szybko wyszarpie i po sprawie. Staram się chwytać tylko wtedy gdy mam już konkretny pomysł co zrobię za 0.5s bo inaczej nie utrzymam.
Czy znacie jakieś "domowe" sposoby na to lub ćwiczenia, które można zrobić np. bezpośrednio po treningu? Czy np. ćwiczenia z kettlebell'em to dobre rozwiązanie?
Pozdrawiam.
--
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozna tez przymocowac do kettla
ja ostatnio w pracy sobie sciskam stress ball - wysilek dla raczek maly ale za to moge to robic bez wygladania jak psychol w biurze:)
mi na sile uchwytu wlasnie bardzo pomoglo podciaganie sie na drazku przez ktroy przerzucillem pas od gi
Napisano Ponad rok temu
http://store.scramblestuff.com/Scramble-Grip-Trainers_p_109.html taki slodki gadzet:)
mozna tez przymocowac do kettla
ja ostatnio w pracy sobie sciskam stress ball - wysilek dla raczek maly ale za to moge to robic bez wygladania jak psychol w biurze:)
mi na sile uchwytu wlasnie bardzo pomoglo podciaganie sie na drazku przez ktroy przerzucillem pas od gi
Fajna rzecz.
Z racji tego, że nie mam w domu drążka to pokombinuję coś z pasem i kettlem + ściskacz do pracy i będzie git.
Pozdrawiam.
--
Marcin
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ale wydaje mi się że lepiej swoje gi wykorzystać niż wydać kasę na to...
Pozdr.
--
Marcin
Napisano Ponad rok temu
no probowalem ale nie jest latwo dobrze przez drazek przewiesic:)Ale wydaje mi się że lepiej swoje gi wykorzystać niż wydać kasę na to...
gadzet fajny ale straszliwie drogi jak na 2 kawalki szmatki, ja mysle ze po porstu poprosze malzonke by mi uszyla z jakis resztek starego gi od karate co mi gdzies zalega
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Yang Jwing Ming proponuje w swoich ksiazkach i filmach tez szereg bardzo fajnych cwoiczen z uzyciem sprzetu wlasnej roboty lub nawet bez
Nic tylko zaczac cwiczyc
Jak cos to pytaj, bo przerabiam temat pomocny mi w jujitsu od dobrych kilku lat.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie wystarczające, ale bardzo fajne.
Napisano Ponad rok temu
inna sprawa, że jakbys siły nie wyćwiczył, i tak ci będą stawy palców strzelać kiedy przekroczysz ich wytrzymałość.
Napisano Ponad rok temu
Ale tez wazna jest dokladnosc i timing uchwytu.
Jest szerego cwiczen pokazanych w w/w ksiazce, czy materialach w necie.
Napisano Ponad rok temu
jak cegła robi się lekka, to jakiś większy pustak itd...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowe zapisy do sekcji MMA i BJJ Octagon Team
- Ponad rok temu
-
III Mistrzostwa Polski No Gi CBJJ Rules 2013
- Ponad rok temu