Przewroty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak długo go rozciągać? Jak często?
I jeszcze jedno pytanko, ma to znaczenie, na jakim podłozu robię te przewroty? Tzn. chodzi mi o to, czy mogę je ćwiczyć w domu na podłodze, ewentualnie podłożyć koc/kołdre, czy musi to byc jakiś materac, lub coś bardziej miękkiego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet przy tych najprostszych w momencie gdy tył głowy dotyka maty,
Jeżeli masz na myśli przewrót w przód / przewrót przez bark, czy w zasadzie jakikolwiek inny pad lub przewrót, to w większości z nich głowa najzwyczajniej nie powinna mieć kontaktu z matą, jeżeli ma, to niepoprawnie to wykonujesz.
Napisano Ponad rok temu
co się robi?Jak nie potrafisz, to zdecydowanie lepiej materac albo chociaż miękka trawa. Na twardym się poobijasz niepotrzebnie. Tak w ogóle to teraz w liceum czy innym gimnazjum nie uczy się już przewrotów?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Technicznie jestem w stanie to zrobić, ale to dla mnie mało przyjemne uczucie.
Może wcześniej źle się wyraziłem, co do pozycji w której kark boli. Najłatwiej to opisać na przewrocie bokiem, boli jak jestem odwrócony o 180 stopni z tyłkiem w górze.
Czyli po prostu mam rozciągać kark?
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie o to mi chodziło ; ) Nauka tego w szkole jako taka to jest śmiech na sali (gimnastycznej ), dzieciak ze 2 razy w semestrze kilka przewrotów, musiało być zgodnie z programem no i było.E no, daj spokój Trza się nauczyć jak każdej innej umiejętności. Co z tego, że to łatwe i powinny potrafić dzieci w podstawówce? Weź przeciętnego nastolatka, poproś żeby zrobił technicznie poprawny przewrót. Wierz mi, zaboli Cię na sam widok.
Jeśli kark boli cie przy tym to rób inne przewroty (przy których nie boli), w końcu przyzwyczaisz się. Nic na siłę ;]
Napisano Ponad rok temu
wbij do youtube hasło "ukemi" i pooglądaj trochę szkoleniówek bo może faktycznie coś robisz nie tak.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
maty tatami
- Ponad rok temu
-
Letni obóz BJJ/ Krav Maga z MMA POZNAŃ
- Ponad rok temu
-
stójka + parter ?????