Aktualizacja strony Kempo Taj jutsu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
w ramach aktualizacji
- historia KTJ
- co to jest KTJ
- yawara
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Na jednym ze staży combatu, a wiec systemu nie mającego wiele wspólnego ze sztukami walki, który prowadziłem około roku 2006 / 2007, zjawiło się dwóch smutnych, z "lekką" nadwagą panów ubranych w piękne kimona i hakamy. Całość strojów przeplatana była biało czerwonymi pasami, które w znakomity sposób opinały sarmackie figury ( sic ! ). Po pierwsze moje zdziwienie wzbudziły ich stroje, bo nijak nie pasowały do dresów czy US-ów noszonych przez uczestników seminarium. Po drugie, panowie ci stojąc przy wejściu nie uczestniczyli w zajęciach, ale za to żywo komentowali to co się działo na sali. W końcu wiedziony ciekawością spytałem obu "mistrzów" skąd przybyli i w jakim celu. Okazało się, ze są z miasta ( pięknego zresztą ) znanego obecnie z mnogości bardzo wysokich stopni dan. Obaj dżentelmeni podpisywali się stopniami, 6 dan już wieku około 30 lat z ponad 10 letnią praktyką, no cóż.
Wysokie stopnie jakimi są 6 dan nie dziwiłyby , gdyby fakt dotyczył ludzi, którzy spędzili lata na treningu, posiadali doświadczenie i umiejętności. Jednak podobnie jak w przypadku obu wymienionych panów, często są to ludzie z 15 latami spędzonymi na macie, o powiedzmy sobie "średniej sprawności ruchowej". Obecnie jeden z tych panów posiada 10 dan, dumny tytuł Soke i posiada jeden klub
piekne, po prostu piekne - poplakalem sie ze smiechu
i w ciemno moge nazwiska obstawiac
Napisano Ponad rok temu
proszę tylko nie mów o tym głosno, bo jeszcze mnie dziadkowi dokopią za zbytnią zuchwałość.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
o kursach instruktorskich raz jeszcze
- Ponad rok temu
-
Staż Ju-jitsu 11- 12. luty - Warszawa
- Ponad rok temu
-
wlasny wybor 108 moich najlepszych zdjec Sumo z 2011
- Ponad rok temu
-
JU JITSU w KIELCACH
- Ponad rok temu
-
Jiu jitsu Gdynia
- Ponad rok temu
-
Yawara
- Ponad rok temu
-
zdjecia z Puchar Polski Sumo 10.12. 2011 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Kurs Instruktorów Ju-Jitsu
- Ponad rok temu
-
KAGAMI BIRAKI 2012 - seminarium noworoczne
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie cokolwiek na temat Pana Alexeya Kunin ?
- Ponad rok temu