Hardkorowy koksu w mma
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Burneika w sumie naturalnie wyszedł, ale jego koledze te bluzgi nie wychodzą jakoś ;-)
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, nie wiem i żebym wpierdol nie obskoczył od niego jako 3 w kolejcea ska ty wiesz, skoro go nie znasz?
Napisano Ponad rok temu
czy ktos jeszcze ma nadzieje w polskie mma? :twisted:
mma w Polsce będzie kojarzone wyłącznie z walkami dziwolągów
Nic dziwnego, że zawodnicy z osiągnięciami nie chcą być tłem dla Koksa i Najmana. Wkrótce będą też mieli dość bycia tłem dla Pudziana.
Napisano Ponad rok temu
Nic dziwnego, że zawodnicy z osiągnięciami nie chcą być tłem dla Koksa i Najmana. Wkrótce będą też mieli dość bycia tłem dla Pudziana.
dopóki dzięki niemu dostają 2x tyle siana to myślę że z braku lepszej alternatywy ( proszę, nie wyjeżdzajcie z ufc ) nikt nie będzie odmawiał.
Napisano Ponad rok temu
czy ktos jeszcze ma nadzieje w polskie mma? :twisted:
mma w Polsce będzie kojarzone wyłącznie z walkami dziwolągów
skoro nikt nie zna tych zawodników to nie rozumie, co jest złego w tym, że dzieki walkom tego typu szersza widownia zapozna się z ich umiejetnosciami? Wiekszosc polskich zawodników MMA jest tak rozpoznawalna jak reprezentacja Polski w bilardzie albo w ping pongu.
Napisano Ponad rok temu
No co ty, Grubbe kazdy swego czasu kojarzyl. Mamed czy blachowicz nie maja szans na osiagniecie takiej popularnosciWiekszosc polskich zawodników MMA jest tak rozpoznawalna jak reprezentacja Polski w bilardzie albo w ping pongu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo tak to działa - polska szkoła treningu to czekanie na mesjasza, a polska szkoła promowania sportu w mediach to wyciskanie z niego co się da i ewentualne zajmowanie się po łebkach jego kolegami z reprezentacji/otoczenia, kiedy temat mesjasza chwilowo stanie się zbyt ograny; :wink:
mma? przeciętny zjadacz chleba (spoza naszego środowiska) zna Pudziana, Najmana, Saletę i jeszcze eee, jakiegoś Czeczena który eee szybko wygrał i został zapamiętany tylko dlatego że nazwiskiem odróżniał się od reszty.
im więcej takich medialnych dojnych krów, tym większa szansa że komuś w jakiejś redakcji się spodobają inne walki na danej gali i zrobi o nich materiał.
Napisano Ponad rok temu
Tylko że ci drudzy mogą obyć się bez tych pierwszych. Niestety w drugą stronę to nie działa....zawodnicy z osiągnięciami nie chcą być tłem dla Koksa i Najmana. Wkrótce będą też mieli dość bycia tłem dla Pudziana.
Napisano Ponad rok temu
zgódźcie się, że jak dzisiejsza reprezentacja w bilard albo pingla i jeszcze w parę innych sportów. albo koledzy Grubby z tamtych czasów.
Kolegą Grubby był Lucjan Błaszczyk. Znana i utytułowana wtedy postać. Często pokazywali twarz w telewizorni.
Jeżeli ktoś osiąga sukcesy nawet w niszowym u nas sporcie będzie kojarzony przez osoby, które interesują się sportem 9Warunek konieczny). Przykłady? Rugby - Kacała, 5bój - Skrzypaszek, podnoszenie ciężarów - bracia Dołęga, Kołecki, strzelectwo - Mauer, biathlon - Sikora, hokej - Czerkawski, kickboxing - Piotrowski. To wszystko nie są sporty masowe, z dużą oglądalnością w PL, rugby i hokej nie mają sukcesów drużynowych.
Ale fakt faktem, że łatwiej zaistnieć tańcząc/śpiewając/jeżdżąc na lodzie/gotując itp w tv niż przez profesjonalne uprawianie sportu, którego nie ma na szerszą skalę w tv. Dodatkowo kojarzy się z brutalnością (te klatki ) itp. Kibice MMA często wolą obejrzeć walkę w tv niż kupić bilet a w takiej Warszawie gdzie różnych imprez jest sporo ciężko jest zapełnić w sumie mały Torwar.
Do tego mamy kulturę masową a dla wielu gwiazdą jest ten czy inny pajac. Poziom rozpoznawalności MMA jest żaden, dla ludzi MMA, KSW i UFC to to samo, a o Pride nie słyszeli. Kiedyś na siłce 3ch typów rozmawiało o walce Fiodora i jeden pochwalił się, że ogląda MMA i Uefce. MMA pojawiło się w mediach dzięki Nastuli ale oglądalność jego walk w TVN wyleczyła stacje z szerszego wejścia w ten sport. Ci, którzy siadają przed tv nie robią tego często dla samych walk tylko dlatego, żeby zobaczyć jak X czy Y sobie poradzi - w końcu, duży jest, silny i piszą o nim na kundelku więc musi być kimś. Co znaczy polskie MMA pokazały wyniki gali KSW bez super mario czy słupki MMAAtack, które były równie mocne jak te z transmisji gali boksu "zawodowego" w sali gimnastycznej miejscowości X czy Y na kanale sportowym. Dlatego KSW w Płocku będzie ważnym testem dla środowiska.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może to być tylko przykrywka i Robert zaskoczy nas jakąś latającą balachą.http://bjjattack.blogspot.com/2012/02/nie-ma-wspopracy-na-linii-drysdale.html ciekawe gdzie Robercik przygotowuje się do tej walki...
Żart oczywiście.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stare wideo, nie ma żadnej sprzecznościhttp://www.mmatv.pl/aktualnosci/robert-burneika-trenuje-mma-w-drysdale-academy i tu jest jakaś sprzeczność.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminarium z GOKOR CHIVICHYAN!
- Ponad rok temu
-
I Turniej MMA o Puchar Burmistrza Mińska Mazowieckiego
- Ponad rok temu
-
Skills Training Center - MMA Łódź
- Ponad rok temu