Jiu-sei-do
Napisano Ponad rok temu
Jest kilka filmików na YTB i mają stronę internetową [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . Po tym co widziałem mam raczej mieszane uczucia.
Napisano Ponad rok temu
po obejrzeniu filmiku "randori - szybkie techniki" nie mam zadnych watpliwosci
kolejne nieslubne dziecko goshin-jitsu i combatu
niestety z przewaga goshin-jitsu
migawki z pokazu tez rozwiewaja wszelkie watpliwosci - zwlaszcza obrony przed nozem (z przylozeniem noza do szyi od tylu - mistrzostwo swiata! nagroda Darwina murowana)
filmik z treningu - tez duzo mowi
gdyby nie wrzucili filmow siedzialbym cicho - ale tak zrobili sobie potezna antyreklame
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi o te laski idące z uśmiechem do walki, ktoś w realu zrobił by z nich mielonkę. Zero pracy ciała, agresji przekazania mocy, tylko wykonywanie technik na podkładających się partnerach. Myślałem że to tylko na pokazie ale na filmie z treningu jest to samo.
Poza tym ta mania mundurów, czy ludzie nie potrafią się inaczej dowartościować niż ćwicząc w mundurze? Rozumiem wojsko policja itp dla których jest to ubiór roboczy, ale samoobrona?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale txt-y mają niezłe:
" Uzbrojeni przeciwnicy dzielą się na dwie grupy. Tacy co potrafią posługiwać się swoją bronią i tacy których własne uzbrojenie ogranicza. Unieszkodliwienie uzbrojonego przeciwnika nie jest tylko zależne od umiejętności broniącego się. Napastnik (szczególnie gdy jest uzbrojony w broń miotaną czy palną) musi popełnić jakiś błąd. Wiadomym jest, że im bardziej przeciwnik obeznany jest z bronią tym mniej błędów popełnia, dlatego rozbrojenie wroga profesjonalnie władającego swoim orężem graniczy z cudem. Wojownik naszej szkoły potrafi rozpoznać z jakim agresorem ma do czynienia wie jak unieszkodliwiać lub jak zminimalizować skutki zastosowanej broni. "
Napisano Ponad rok temu
... Wojownik naszej szkoły potrafi rozpoznać z jakim agresorem ma do czynienia wie jak unieszkodliwiać lub jak zminimalizować skutki zastosowanej broni. "
Od tego mają dział "pierwsza pomoc".
Ech, gdybym był 10 lat młodszy i głupszy, aż bym się o nich przejechał na testy praktyczne.
Napisano Ponad rok temu
Akurat w przypadku broni palnej nie jest to takie trudne. Wystarczy popatrzeć, gdzie napastnik trzyma palec wskazujący ręki trzymającej spluwę. ;-)Wojownik naszej szkoły potrafi rozpoznać z jakim agresorem ma do czynienia wie jak unieszkodliwiać lub jak zminimalizować skutki zastosowanej broni. "
Napisano Ponad rok temu
Litości...
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
te dwie wypadkowe dopuściły do szczęśliwego zakończenia tej sytuacji... tak jak większość z BUDO myślę, że
cała ta sytuacja mogła i generalnie statystycznie rzecz biorąc zakończyłaby się w przygniatającej większości przypadków zaszlachtowaniem dwóch osób.. ofiary i interweniującego...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fairbairn OSS
- Ponad rok temu
-
Krav Maga Poznań
- Ponad rok temu
-
Krav Maga - Gdańsk - wybór sekcji/trenera
- Ponad rok temu