pierwszy trening bjj
Napisano Ponad rok temu
była rozgrzewka, jedna technika i od razu były walki na macie, każdy z każdym
nie miałem nawet żadnych szans z drobną dziewczyną ćwiczącą 1,5 roku, pod koniec treningu byłem tak wykończony że klepałem nawet jak ktoś na mnie siedział albo się kładł bez techniki kończącej
czy tak wyglądają początki, od razu sparingi ? jak to było u was? bo trochę nabrałem dystansu
Napisano Ponad rok temu
Wszystko przychodzi z czasem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do utraty zapalu to wyobraz sobie, ze ta dziewczyna ktora ciebie porobila, tez kiedys zaczynala i mocno obrywala... ale dalej trenuje, a ty chcesz sie poddac ? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak w większości będą sparingi to będę pytał w trakcie o pokazywanie technik dla mnie żebym się czegoś nauczył
Martwi mnie trochę ze tam walczą głównie z kolan albo z przysiadu, a nie ze stójki hm, pytałem o jakieś obalenia ze stójki to występują sporadycznie a szczerze to dla mnie ważną rzeczą są obalenia ze stójki
generalnie nastawiałem się też na obalenia, obronę przed obaleniami i trochę parteru ale nawet i sam parter mi się przyda
a u was walka zaczyna się ze stójki czy z dołu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mają być seminaria z zapaśnikiem więc może i jakieś obalenia dojdą jak na razie to się nie wybieram , muszę trochę parteru podłapać bo praktycznie co mi z samych obaleń ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podoba mi się że w sekcji jest jeden trener od bjj i drugi od kick boxingu
czytałem że nie dobrze jak jest jeden trener od wszystkiego ;-)
Napisano Ponad rok temu
powiedz, że jesteś nowy, spytaj czy nie mogą ci czegoś pokazać itd.
Napisano Ponad rok temu
Gdzie to wyczytałeś? Link, który posłałeś widziałem,ale o parterze się nie doczytałemNo i stało się. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :nie:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio to przepisy walki fullkontaktowej u Ryśka dopuszczają parter.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie jak u ciebie, z tym ze staralem sie nie klepac jak nie musze i czasem sie spoznialem:)czy tak wyglądają początki, od razu sparingi ? jak to było u was? bo trochę nabrałem dystansu
Ja mowiac szczerze nabralem ochoty wlasnie przez te sparringi co trening, czlowiek na starosc sie juz nacwiczyl na zasadzie ze teraz rob a do sparringu cie dopuscimy za jakis czas - a tu prosze - jeb 1 trening kulanie. Zajebiscie.
Zreszta odkrylem ze jak sie kulam z jakimis bardziej doswiadczonymi to np. przerywam i prosze, zeby mi wytlumaczyli co zrobili i co ja mam zrobic - ludzie tlumacza i za 5 sekund moge stestowac czy dziala - pod tym wzgledem bjj rzadzi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Semianrium z Bernardo Faria w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Sambo Grappling Początkujący Warszawa
- Ponad rok temu
-
nowy regulamin ibjj
- Ponad rok temu
-
Kurs Instruktorów Brazylijskiego Jiu-Jitsu
- Ponad rok temu
-
ilość tren w tyg
- Ponad rok temu
-
zdjec z MP BJJ czesc III
- Ponad rok temu
-
Kolejny kurs instruktorski BJJ...
- Ponad rok temu
-
Pasy do BJJ
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Maciejem Irokezem Jewtuszko
- Ponad rok temu
-
Prośba o lajkowanie zdjecia w konkursie :-)
- Ponad rok temu