INTEGRACJA SENSORYCZNA - trochę prywaty
Napisano Ponad rok temu
Ale caly ten sprzet I kasa nie jest dowodem ze jestes dobrym trenerem(nie mowie ze niejestes)ale jezeli jest taka dobra to zawdziecza to sobie I trenerowi boksu.
Ty dajesz jej mozliwosci oby miala duzo sukcesow.
Co do SI to mysle ze Romanowicz dobrze robisz sprawdziles co I jak ,znasz swoje dziecko
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
fajne życie kobiety w Polsce to według Ciebie praca za 1200 na ręke i wysłuchiwanie władczego tonu obleśnego szefa ......Cristiane Santos zlała by Ciebie i nie mam w tej kwest żadnych wąśtpliwości.......fajne życie to jest akurat dla kobiety sesja zdjęciowa do Pleyboya czy jak dla faceta np. grać w Vaderze jednym z najlepszych kapel deathmetalowym świata ......prowadzić salon Harley Davidsona . Co to za życie jak ładna kobieta ma za chłopaka niepełnosprawnego gościa .......w dodatku gbura , albo wykształconego okularnika z nogami jak zapałki .....to żadna sztuka ....sztuka to jest jak ładna dziewczyna będzie kręcić z takim Olivierem Grunerem ;-) ....i ty jestes z tego dumny ???
damskie ufc to freak show. umacnienie młodej ładnej, dziewczyny mogacej miec fajne zycie i ciekawe hobby ( mma jako hobby rozumiem) w dązeniu do zawodniczej kariery ufc powinno byc karane
i żeby nie bylo mialem okazję ciwczyć z walczacymi dziewczynami w MP i ME - to co dla nich jest talentem średnio ogarniętemu chłopakowi przychodzi o tak! ( mort pstryknął palcami)
to ma być kolejna Pani Cyborg???
Napisano Ponad rok temu
Zapas dla Ciebie 1000 złoty w tą strone czy drugą to dużo pieniedzy...... ;-)Inhentos narazie napisales ze masz kupe kasy dla zawodnikow (bardzo dobrze oby wiecej takich jak ty)
Ale caly ten sprzet I kasa nie jest dowodem ze jestes dobrym trenerem(nie mowie ze niejestes)ale jezeli jest taka dobra to zawdziecza to sobie I trenerowi boksu.
Ty dajesz jej mozliwosci oby miala duzo sukcesow.
Co do SI to mysle ze Romanowicz dobrze robisz sprawdziles co I jak ,znasz swoje dziecko
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wybacz nie doczytałem dokładnie Twojego postu , później pozmieniałem i pokreśliłem ;-)Dla mnie nie.Ale na polske tak. Dziekuje nie potrzebuje numeru
Napisano Ponad rok temu
Ps. Sorry za offtop
Napisano Ponad rok temu
fajne życie kobiety w Polsce to według Ciebie praca za 1200 na ręke i wysłuchiwanie władczego tonu obleśnego szefa ......Cristiane Santos zlała by Ciebie i nie mam w tej kwest żadnych wąśtpliwości.......fajne życie to jest akurat dla kobiety sesja zdjęciowa do Pleyboya czy jak dla faceta np. grać w Vaderze jednym z najlepszych kapel deathmetalowym świata ......prowadzić salon Harley Davidsona . Co to za życie jak ładna kobieta ma za chłopaka niepełnosprawnego gościa .......w dodatku gbura , albo wykształconego okularnika z nogami jak zapałki .....to żadna sztuka ....sztuka to jest jak ładna dziewczyna będzie kręcić z takim Olivierem Grunerem ;-) ....i ty jestes z tego dumny ???
damskie ufc to freak show. umacnienie młodej ładnej, dziewczyny mogacej miec fajne zycie i ciekawe hobby ( mma jako hobby rozumiem) w dązeniu do zawodniczej kariery ufc powinno byc karane
i żeby nie bylo mialem okazję ciwczyć z walczacymi dziewczynami w MP i ME - to co dla nich jest talentem średnio ogarniętemu chłopakowi przychodzi o tak! ( mort pstryknął palcami)
to ma być kolejna Pani Cyborg???
ale mi wjechałeś na ambicję...
a mówiąc serio co to za wyzwanie gdyby pani Santos zlała mnie, czyli wykształconego okularnika z nogami jak zapałki
Mowie tylko, ze srednio ogarniety adept kick boksu czy mma ze stażem powiedzmy 2 lat reprezentuje poziom jak utalentowana dziewnczyna. Miałem okazje widziec na treningach Paulinę Suską ( zawodniczka MMA z RKT Radom) czy Julitę Takczyk ( kilka lat temu seryjnie zbierała medlae MP i ME w kickboksie) i jak na kobiety faktycznie są rewelacyjne ale prawda jest taka, ze nie wyrózniaja sie niczym na tle chłopakow z podobnym doświadczeniem.
nic nie mat do tego Olivera ale nie łapię z juakiego powodu randka z nim miałaby być czymś tak szczególnym?
Napisano Ponad rok temu
Przenosi karate ze "sredniowicza" do sportu wspolczesnego i nikt mu tutaj zaslug nie ujmuje. Ani wiedzy w tej dziedzinie.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Od początku tego spotkania "jechałem na jana". Nic nie mówiłem, że pracuję z dzieciakami w tym przedziale wiekowym i że jest to karate. Oczywiście padło wiele mądrych słów, jak to mogę jeszcze poprawić i tak dobre napięcie mięśniowe. Na szczęście skończyło się stwierdzeniem, że nie ma podstaw do kontynuowania "procesu rozpoznania", bo jak na jego wiedzę i doświadczenie to Filipowi nic nie dolega i rozwija się zupełnie poprawnie a nawet zbyt poprawnie od strony sensomotorycznej. Dopiero wtedy powiedziałem jakie jest moje hobby. Skończyło się uśmiechem i stwierdzeniem, że przecież to wszystko na pewno sam wcześniej wiedziałem. No wiedziałem, ale kurde potrzebowałem w końcu punktu zaczepienia. Już nie mogę się doczekać spotkania z panią psycholog ....
Napisano Ponad rok temu
Jak czasem wyglądają testy z paniami specjalistkami (Warszawa - więc teoretycznie poradnia specjalistyczna powinna być na poziomie)... jeden przykład (na teście byłem z synem jak miał 5 lat, natomiast nie mogłem komentować w trakcie (tzn. byłem dla lepszgo samopoczucia dziecka).
Pani psycholog siada naprzeciwko dziecka i każe mu powtarzać ruchy... Pani zaczyna - dziecko siedzi i się zastanawia... ja w sumie też - nie było hasła czy ma powtarzać tymi samymi rękoma co pani... czy powtarzać w odbiciu lustrzanym. 'kfiatki' komunikacyjne z dzieckiem - "odpowiedz krótko" - pani zadaje pytanie na zasadzie "czy nie widzisz różnic na tych obrazkach?" - dla 5latka odpowiedź jednym słowem na pytanie z zaprzeczeniem to abstrakcja (dla dorosłego odpowiadanie na takie pytanie bez jednym słowem też powinno być... niejednoznaczne komunikacyjnie). Nie wiem - może pani miała zły dzien, gorszą formę, jest tylko człowiekiem. Ja jak wychodziłem z gabinetu to spytałem co miały wykazać te testy, bo chyba po prostu część poleceń była niezrozumiała. Pani nic nie powiedziała
Niestety wiem, że jeżeli sami nie będziemy pracować z dzieckiem oraz dbać aby jego sprawność fizyczna była dobra to nie będzie dobrze, bo szkoła tego nie zrobi. Cięcia budżetów na zajęcia sprawnościowo-ruchowe w szkołach... wyrośnie nam niestety kolejne pokolenie kalek, dzieci z nadwagą, rosnącymi problemami z kręcosłupem, brakiem kondycji (do tego dopiszny w przyszłości podstawowe problemy - z ciśnieniem, krążenie, sercem, wspomnianym kręgosłupem, nakładanie się problemów z przemianą materii - to wszystko skutki trybu życia, żywienia, braku aktywności fizycznej).
Karate to dobra opcja - jeżeli nawet nie najlepsza w kwestii terapii zaburzeń i.s. na poziomie sensomotoryki - to reakcja z kolei kolejnych specjalistów. Ja widzę rezultaty u syna - w codziennych czynnościach, w aktywności, wytrzymałości etc.
na marginesie... sensomotorykę samych kciuków młody poprawił bardzo grając 30 minut dziennie na konsoli psp. niestety nie znalazłem nic innego co dawało się zaadoptować do 30minutowego zaangażowania dziecka i było równie wymagające precyzyjnych ruchów kciukami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poslednij samuraj kyokushin (Ostatni samuraj kyokushin)
- Ponad rok temu
-
prawdziwe karate- karate tradycyjne
- Ponad rok temu
-
Style wywodzace sie z Ashihara Karate
- Ponad rok temu
-
Okinawa Goju Ryu Karate Do Kenkyukai
- Ponad rok temu
-
XXX-lecie Pierwszych Mistrzostw Polski w Karate