Style wywodzace sie z Ashihara Karate
Napisano Ponad rok temu
Tu wkleilem rozne systemy bazujace na Ashihara karate.
Wkejam bo moze ktos bedzie zainteresowany
Wyborowa juz uprzedzam twoja wypowiedz "jaja opadaja"
Enshin karate
Shintaiikudo
Taizendo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Shinbudo
Hokubukan brak filmiku
Josuikaikan
to taka ciekawostka nie prowokacja, zapewne Poul bedzie zainteresowany wiekszosc robi otwarte turnieje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Także:
Większość pozostałych filmików o Enshin na youtube to mix fragmentów DVD typu "Sabaki Method". Moim zdaniem to są materiały reklamowe bardziej niż szkoleniowe i to reklama jest dobrana do czasów kiedy filmy kręcono. Dlatego masz na przykład rozbijanie doniczek i rozmaite efekciarskie ale nie zawsze praktyczne techniki. Ja przynajmniej nie podjąłbym się przeskakiwania lowkingów w walce, jeśli ktoś to robi skutecznie na zawodach to wrzućcie koniecznie film.
Jeśli przyjrzeć się uważnie, Enshin to są tam ludzie o fenomenalnych umiejętnościach ale zaraz obok pojawiają się takie kaszaloty:
Nie chcę być okrutny, jedzenie to gorszy nałóg niż jakikolwiek inny, bo flaszki czy fajków można nie tykać, a jeść musisz. Są też inne przyczyny patologicznej otyłości (bo z taką się stykamy), może ja nie wiem wszystkiego. No ale jeśli człowiek przystępuje do rywalizacji karate, daje się filmować i sądząc po oklaskach jeszcze jest podziwiany, to z szacunku do siebie i innych powinien prezentować topową formę psychofizyczną, bo inaczej to się robi paraolimpiada. Bardzo nie lubię takich rzeczy w karate.
W kontekście sytuacji z przed lat tj. "Sabaki Method" to już wtedy się (w moim przynajmniej odczuciu) pokazywało, że są ludzie, zwłaszcza Japończycy (a przecież Enshin ma bazę w USA!), którzy prezentują bardzo wysoki poziom, natomiast nie każdy kto wystąpił tam w czarnym pasie zrobił na mnie dobre wrażenie. W moim odczuciu Enshin to taki styl, który jest w krytycznym momencie rozwoju, bo cieszy się fajną opinią ze względu na teorię i osobę twórcy, ma duże zawody w ciekawej formule, ale czy sprawdza się w sensie szkoleniowym? Czas pokaże.
Enshin lubię za takie treningi. Tarcze i worki idą w ruch. Ninomiya jest znany z zamiłowania do ćwiczeń z workiem, warto obejrzeć jego rutyny.
Pozostałe style to dla mnie egzotyka. Nie znam ale jak widać to ciężko się wypowiedzieć po jednym filmie. Czołem jakoś nie biję.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli przyjrzeć się uważnie, Enshin to są tam ludzie o fenomenalnych umiejętnościach ale zaraz obok pojawiają się takie kaszaloty:
Nie chcę być okrutny, jedzenie to gorszy nałóg niż jakikolwiek inny, bo flaszki czy fajków można nie tykać, a jeść musisz. Są też inne przyczyny patologicznej otyłości (bo z taką się stykamy), może ja nie wiem wszystkiego. No ale jeśli człowiek przystępuje do rywalizacji karate, daje się filmować i sądząc po oklaskach jeszcze jest podziwiany, to z szacunku do siebie i innych powinien prezentować topową formę psychofizyczną, bo inaczej to się robi paraolimpiada. Bardzo nie lubię takich rzeczy w karate.
Eee, zawody podwórkowe raczej to i dobór startujących adekwatny. Może później z takiego wyrośnie karatecki Rulon Gardner i dupy skopie wszystkim wyrzeźbionym narcyzom.
Formuła tych zawodów trochę dziwna i cunami przypominająca (bez obrazy).
Napisano Ponad rok temu
Czlowiek ktorego sylwetke komentujesz jest poczatkujacym karateka (bialy pas) i pokazuje swoje kata na jak sie domyslam jakichs malych lokalnych zawodach.
Czy nie jest tak ze na treningi karate przychodza ludzie aby cwiczyc, pozbyc sie nadwagi, dojsc do formy, nabyc sprawnosci itd. itp.
Ja osobiscienie uwazam iz karate nie jest tylko dla: mlodych, pieknych, sprawnych, swietnie zbudowanych, utalentowanych, odpowiednio wysokich blondynow -blondynek najlepiej z niebieskimi oczami, karate jest dla tych ktorzy chca je trenowac.
Napisano Ponad rok temu
No właśnie. :roll:Czy nie jest tak ze na treningi karate przychodza ludzie aby cwiczyc, pozbyc sie nadwagi, dojsc do formy, nabyc sprawnosci itd. itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Okinawa Goju Ryu Karate Do Kenkyukai
- Ponad rok temu
-
XXX-lecie Pierwszych Mistrzostw Polski w Karate
- Ponad rok temu
-
United budo kai freestyle karate
- Ponad rok temu
-
handel ksiazka z naruszeniem praw autorskich
- Ponad rok temu
-
Ważne oswiadczenie HONBU IKO Sosai
- Ponad rok temu
-
UWOLNIĆ KOGANA!!!
- Ponad rok temu
-
Oyama cytat joga & karate
- Ponad rok temu
-
Wado-ryu Karate-do Polska
- Ponad rok temu
-
Nagradzanie pasem (to nie jest temat o przemocy domowej).
- Ponad rok temu
-
Open Kokoro Cup 2012 (Liga knock-down karate w Anglii???)
- Ponad rok temu