Seminarium Shoji Seki 7 dan - jak wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w 97roku był w Warszawie. 15-16 marca jakos. Miał wtedy 7dan. Z nim była cała hałastra japońców z Hombu( w sumie 10).Witam, wszystkich. Na tym seminarium również nie byłem, ale byłem (nie pamiętam dokładnie kiedy to było) w 1995 roku na seminarium w Warszawie Z Seki Senseiem. Posiadał wówczas 5 stopień mistrzowski (prócz niego znałem z Japońskich mistrzów tylko jeszcze Shihana Yokotę). Było to jedno z najlepszych seminariów w szkole Aikikai na, którym miałem przyjemność być. Pozdrawiam - Grzegorz Krzywicki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak. Masz racje. Seki był widocznie w 95 i potem 97r.Na tym akurat nie byłem o, którym piszesz Ninja. Byłem chyba w 1995 lub 1996 w Warszawie, a on był sam. Na tym seminarium był też Pan Roman Hoffmann i kilkoro gości zza wschodniej granicy i na pewno miał wtedy 5 Dan. Pozdrawiam Serdecznie, Grzegorz
22-24.09.1995 - Warszawa
15-16.03.1997 - Warszawa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A widzialaś kiedyś króliki w kosmosie?Ninja chciał być hop do przodu i jak zawsze mu z tyłu zabrakło ;D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przyganiał kocioł garnkowi :razz:Fajne forum, Jusi zapytała o wrażenia ze stażu, a emeryci piszą jak to było gdy jeszcze byli sprawni ruchowo 15 lat temu...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli to był żart to hahahahahah, dobre, a jak poważnie to faktycznie jestem 33 letnim emerytem, który chciał się podzielić wrażeniami z seminarium z Seki Senseiem, a to że było to 15 lat temu to po aptekarsku czepiasz się szczegółów. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekawa co myślicie. Jakie wrażenia po stażu. :>
No to jak było na stażu z S.Seki w 2011 roku w Warszawie???? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tiaaa...zwłaszcza że ledwo dyszał w Rogowie jak go emerytowany Ninja dorwał :twisted:Przyganiał kocioł garnkowi :razz:Fajne forum, Jusi zapytała o wrażenia ze stażu, a emeryci piszą jak to było gdy jeszcze byli sprawni ruchowo 15 lat temu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na stażu nie byli ale jednak ćwiczą aikido i to czynnie. Byli/będą za to w tym miesiącu na dwóch innych stażach Stąd trochę kula w płot kolego po fachuw Aikido najważniejsze jest ćwiczenie aikido... i trochę stąd mój delikatny sarkazm... gdy w wątku o stażu zabierają głos ludzie którzy na nim nie byli...:-)
Co do stwierdzenia ze w Aikido jest najważniejsze ćwiczenie aikido - to niepodważalne. A ja nadal czekam na jakąś relację czy też foto relację z minionego stazu. Proszzzzzeeeeeeee
Napisano Ponad rok temu
Wieczorna gala była w innej dzielnicy i trochę nam zeszło, zanim dojechaliśmy na miejsce - niech żyje GPS ;-)
Pokazy dobre. Mi najbardziej podobał się Kuba Drzymała i jego ekipa po cywilnemu - przepraszam, ale nie znam ich z imienia - byli świetni. Potem Cieszyn - Magda i Michał, a potem bodajże Mołdawianie (ci co byli na końcu).
W niedzielę, jak zwykle, było więcej miejsca na macie i dobrze.
Kiedy sensei Seki zrobi w Polsce następny staż, to na nim będę. Egzaminów na dany nie widziałam, bo musieliśmy wracać do domku.
Przy okazji pozdrowienia dla Sławka z Piły :grin:
Napisano Ponad rok temu
Mam rodzinę we Lwowie...., ale termin nie taki ;-)Kto ma ochotę to w najbliższy weekend jadę do Lwowa(...)
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekawa co myślicie. Jakie wrażenia po stażu. :>
Film zaprezentowany na gali:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Andrzejkowy Staż Aikido
- Ponad rok temu
-
Europejska Federacja Yoshinkan Aikido
- Ponad rok temu