Pytanie o wing tsun
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O ile nie potrzebujesz umiejętności walki wręcz do pracy to trening powinien być zabawą.
Prawda jest tak, że z uwagi na znikomą ilość udokumentowanych walki przedstawicieli tej czy tamtej odmiany yongchun z adeptami innych SW( nie mówiąć o udokumentowanej ulicznej samoobronie) ciężko jest mówić tym jak wpada yongchun na tle innych SW.
Spodoba się - trenuj.
Nie spodoba się - nie trenuj.
Napisano Ponad rok temu
Wing Tsun, Wing Chun czy jakikolwiek inny styl na mistrzowskim poziomie jest BARDZO skuteczny.
Znam osobiście kilka osób łączących te dwie koncepcje, co daje naprawdę bardzo efektywną "mieszankę".
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KF to stojka i niektore obalnia w stojce. Jezeli juz cos laczyc to cos co sie nie dubluje i ma podobne zasady poruszania sie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Treningi Wing Chun w poniedziałek i piątek 18:30, w środy o 19:00.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeśli czytałeś forum to wiesz skąd się wzieła ta odmiana
w tą historię z pokonaniem Chalidowa powątpiewałbym, chyba że dotyczy okresu w którym on dopiero zaczynał się w Polsce uczyć sztuk walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się że aż takim lemingiem nie jestem bo czytając fora internetowe to musiałbym np nie iść trenować Wt bo na większości piszą, że to gów** a mnie na treningu pokazowym się spodobało i dlatego tam idę. A przed jj chodziłem trochę na karate kyokushin i mma tak że starałem sobie wyrabiać własne zdanie. Pytałem po prostu bo chciałem zasięgnąć rady osób mądrzejszych ode mnie. ;-) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi w tym temacie ;-) Jak wrócę do zdrowia to postanowiłem jednak połączyć wing tsun z ju jitsu. Jeżeli znajdę czas na dju su to też postaram się ej ćwiczyć a przynajmniej spróbować ;-)
Wydaje mi się że aż takim lemingiem nie jestem bo czytając fora internetowe to musiałbym np nie iść trenować Wt bo na większości piszą, że to gów** a mnie na treningu pokazowym się spodobało i dlatego tam idę. A przed jj chodziłem trochę na karate kyokushin i mma tak że starałem sobie wyrabiać własne zdanie. Pytałem po prostu bo chciałem zasięgnąć rady osób mądrzejszych ode mnie. ;-) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Na boks jak pójdziesz i ci pokarzą sparing chłopaków co trenują kilka lat to też z podziwu nie wyjdziesz, wing tsun wymaga wiele czasu by skutecznie się obronić zwłaszcza na ulicy.Ciężej jest wytrwać na tyle długo by był to efektywny system(w twoim wykonaniu bo efektywny jest), ale jeśli już zrobisz sobie ten 1 wszy stopień instruktora to wtedy zaczyna się naprawdę hardcore, i widać do czego jest człowiek zdolny gdy ćwiczy WT.Ale to w BARDZO DUŻEJ mierze zależy od:
1. Ciebie i tego jak szybko się uczysz.
2.Czy instruktor to tylko łoś nastawiony na szybkie wycyckanie cię z kabony, bo smutna prawda jest taka że tych ludzi w VT/WC/WT (odmiany wing chyn) nie brakuje
Mój trener uczył się od swojego brata który ma Wing tsun ukończone i co za tym idzie stopień mistrza, stąd wiem że nikt mu nie wciskał bull shitu.A co najlepsze mój trener to takrze mój najlepszy przyjaciel także mi się fartło
Niestety ja za niedługo zjeżdżam z Irland do pl dokładnie do Grudziądza i będę szukał szkoły w okolicy czyli Bydgoszcz albo Toruń.I nie wiem gdzie uczą rzetelni ludzie.
Właśnie kończę 1 wszy stopień instruktora.
Napisano Ponad rok temu
Mój trener uczył się od swojego brata który ma Wing tsun ukończone
a to bardzo ciekawe, co rozumiesz pod slowem ukonczone???
Napisano Ponad rok temu
To że zostało mu tylko "long pole'' i butterfly sword"
Wszystko inne ma zaliczone,no to prawie skończył WT, się sprostuje.
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie "prawie"robi roznice
To że zostało mu tylko "long pole'' i butterfly sword"
Wszystko inne ma zaliczone,no to prawie skończył WT, się sprostuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminarium Ving Tsun w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Długa pięść
- Ponad rok temu
-
Wizyta Mistrza Niu Chuan Yang`a we Wrocławiu
- Ponad rok temu