Wybór sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
Zamierzam zacząć trening jakiejś sztuki walki - w przeszłości rok zajmowałem się Karate Kyokushin. Teraz jednak wolałbym zająć się czymś zwiazanym z mieczem. Dobrze, żeby trening miał także charakter ogolnorozwojowy i nie był zbytnio wysiłkowy. I teraz pytania: jaką sztukę walki wybrać? Moim problemem jest posiadanie okularów, których niestety nie moge w żaden sposób sie pozbyć ani pozostawić na czas treningu (zastanawiam się, czy to mnie całkiem nie dyskwalifikuje). Poza tym w Poznaniu znalazłem jedynie dwie szkoły - TANTO i Stowarzyszenie Kendo, Iaido i Jodo, które prowadzą zajęcia. Może ktoś zna jakieś inne? Po lekturze forum, dochodze do wniosku, że najbardziej odpowiednie dla mnie byłoby Iaido - bo jest bardziej "statyczne" od Kenjutsu. Prosiłbym jednak o pomoc doświadczonych forumowiczów
Napisano Ponad rok temu
Ta mapa może ci pomóc : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Made by Tomashi. ®
Plus sprawd pod tymi adresami :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W sumie nieważne co jak sie nazywa, byle ci się dobrze cwiczyło i odpowiadała ci atmosfera w sekcji. Zatem najlepiej przejdź sie po wszystkich dostępnych sekcjach. Porozmawiaj z trenerami i ćwiczącymi. Zobacz jak wygląda trening. I dopiero wybieraj.
Ps. Tutajk znajdziesz szermierkę historyczną europejską - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mario1942 - tak jak pisal Shouryu - przejdz sie pogadaj i zdecyduj - okulary w niczym nie przeszkadzaja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co to ludzie nie zrobia, zeby do knajpy sie dostac :>
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zapowiedź nowej ksiązki o wlace mieczem
- Ponad rok temu
-
Rola miecza na polu walki w XIX wieku
- Ponad rok temu