Sporty walki dla chłopca 13-14 lat
Napisano Ponad rok temu
Mój syn ma 13,5 roku, od 10 miesięcy chodzi na treningi boksu 3 x w tydodniu ( taka ogólnorozwojówka , worek, skakanka, lekkie sparingi zadaniowe ) i przyznam obiektywnie że dobrze mu to idzie, trener dobrze prowadzi zajęcia.
Niedawno w mojej miejscowości powstał klub , gdzie są zajęcia mma, bjj / Submission, boksu, muya thai.
Syn chciałby zapisać się na mma, zastanawiam się czy nie zbyt wcześnie, czy nie lepiej żeby pochodził jeszcze na boks i dołożyć mu bjj / Submission, czy boks + mma, czy mma + bjj / Submission ? muya thai na razie nie biorę pod uwagę. czy np. w jego wieku wybrać jedną dyscyplinę z tych trzech, moim zdaniem najlepsze byłoby bjj / Submission a później dołożyć mma i boks ( mimo że teraz trenuje boks to tez mam wątpliwości czy nie jest za młody)
Prośba o poradę , oczywiście udam się z nim na zajęcia i zobaczę jak wyglądają, czy są chłopcy w jego wieku, bo jeżeli nie to chyba mija się z celem , chodzi mi o zajęcia w parach.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. Ja zaczynalem w wieku 12 lat od KF a w ieku 16 u Skrzecza na Gwardi.
Napisano Ponad rok temu
Zwłaszcza, że trudno ocenić które połączenie byłoby najkorzystniejsze - wszystko zależy od sposobu prowadzenia treningów, liczby trenujących, ich wieku, poziomu itp itd. Napisz o jaki klub dokładnie chodzi, może ktoś będzie mógł powiedzieć coś więcej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niech chłopak obskoczy wszystkie treningi i niech sam wybierze co mu odpowiada. Inaczej jest duże ryzko, że się szybko wypali.
Zwłaszcza, że trudno ocenić które połączenie byłoby najkorzystniejsze - wszystko zależy od sposobu prowadzenia treningów, liczby trenujących, ich wieku, poziomu itp itd. Napisz o jaki klub dokładnie chodzi, może ktoś będzie mógł powiedzieć coś więcej.
Chodzi o torstarklub w Kobyłce.
Napisano Ponad rok temu
a pozniej, jesli sie wciagnie dolozyc bjj/submission wrestling czy po prostu przejsc na mma, majac dobra techniczna podstawe w dwoch swietnych bazowych sportach.
Napisano Ponad rok temu
,zapasy? zakladajac ze jest dostep.
a pozniej, jesli sie wciagnie dolozyc bjj/submission wrestling czy po prostu przejsc na mma, majac dobra techniczna podstawe w dwoch swietnych bazowych sportach.
Niestety dostępu do zapasów nie ma, gdyby tak było też bym był za ta opcją.
Napisano Ponad rok temu
to zajęcia z MMA prowadzę w oparciu o podstawę z Jiu Jitsu - mam na sali dwuch chłopców 13 lat reszta to 16 - 22 lata - grupy nie są zbyt liczne i mam nożliwość idywidualnej pracy z każdym uczestnikiem.
są wakacyjne treningi - zawsze można wpaść na trening i popatrzeć co i jak.
są też od września planowane treningi jiu jitsu dla grupy wiekowej 12 - 15 lat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia :wink:
Napisano Ponad rok temu
ale teraz am far too old ..i sam mma dzieci
wiec napisze to samo ale z małym "ale"
zapasy lub judo
w tym wieku bardzo ważne jest zeby nie przeciążyć organizmu treningiem
organizm i tak jest obciązony bardzo szybkim wzrostem
czyli trening mocny ale dośc rzadki i długie okresy odpoczynku
ćwiczenia powinny wzmacniac przede wszystkim cardio i mięsnie grzbietu
dlatego najbardziej pasują pod to "nieprzeciążone" zapasy
sam znam trzech chłopaków, ktozy mieli talent w tym wieku- ostro wzieli się za treningi ( karate kyokushin i cięzary) i zostali po 160 wzrostu, acz napakowani, mimo, ze ich rodzęnstwo ma ponad 180 wzrostu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mma daruj synowi, w Polsce tak jak szczena napisal metodyka treningowa jest jeszcze w powijakach i nie jest przygotowana na pewno pod malolatow, a sporty z wieloletnia tradycja u nas (boks, judo, zapasy) maja bardzo dobrych trenerow, ktorzy wlasnie sa przygotowani przede wszystkim na mlodzikow, po jakims czasie sprobowalbym go zainteresowac bjj i sf
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zawodniczka MMA
- Ponad rok temu
-
Zawodnicy poszukiwani
- Ponad rok temu
-
I MAZURSKA GALA SPORTÓW WALKI "MGSW"