Kanetsuka Sensei
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Kanetsuka Sensei
Interesuje mnie Aikido po linii Kanetsuka Sensei. Mozecie napisac szczegølne cechy, ktore je charakteryzuja? Z filmikow Youtube widze ze Kanetsuka robi statyczne Aikido (a moze tylko takie filmiki znalazlem). Pamietam ze byl kiedys watek o niezdanych egzaminach prowadzonych przez Kanetsuka, gdzie pisano ze Sensei robi specyficzne Aikido.
Akahige, ty chyba zdales na jakiegos dana u Kanetsuki (popraw jesli sie myle) wiec chyba turlales sie po macie u niego na stazach. Mozesz cos napisac o Aikido lini Kanetsuka?
Akahige, ty chyba zdales na jakiegos dana u Kanetsuki (popraw jesli sie myle) wiec chyba turlales sie po macie u niego na stazach. Mozesz cos napisac o Aikido lini Kanetsuka?
Napisano Ponad rok temu
Re: Kanetsuka Sensei
Ja moge napisac tyle - nie ma czegos takiego jak linia Kanetsuka sensi, przynajmniej w Polsce. Jakis czas mialem okazje cwiczyc w organizacji zwiazanej z tym sensei, nastepnie przez kolejne lata okazjonalnie bralem udzial w stazach organizowanych przez ludzi podpisujacych sie jako uczniowie Kanetsuka sensei i z cala stanowczoscia moge powiedziec ze ich aikido jest tak podobne do aikido Kanetsuka sensei jak moje, albo i mniej nawet
Linia Kanetsuka polega wg mnie tylko na tym ze Kanetsuka egzaminuje i oblewa zdajacych - a co ma robic jak robia nie to co on uczy....
Linia Kanetsuka polega wg mnie tylko na tym ze Kanetsuka egzaminuje i oblewa zdajacych - a co ma robic jak robia nie to co on uczy....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
STAŻ Z SENSEI PRZEMYSŁAWEM GAWROŃSKIM
- Ponad rok temu
-
Kopniecia
- Ponad rok temu
-
Ueshiba vs Oyama
- Ponad rok temu
-
Pytania o Aikido
- Ponad rok temu
-
Rozciaganie
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Matsuo Masazumi Shihan( 8 Dan Yoshinkan Aikido)
- Ponad rok temu
-
Combat Aikido - Jarosław
- Ponad rok temu
-
aikido
- Ponad rok temu
-
Jaka umowa?
- Ponad rok temu
-
Do czego to podobne te aikido