Oyama cwiczyl Dayto Ryu?
Napisano Ponad rok temu
Pamietam, ze na tym forum ktos kiedys wspomnial ze na uksztaltowanie sie Kyokushin mialo takze wplyw Aikido. Ostatnio znalazlem gdzies w sieci informacje o tym, ze Oyama cwiczyl Dayto Ryu. Czy to prawdziwe informacje? Szczerze mowiac nie widze w Kyokushin wplywow Dayto Ryu czy Aikido.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
-to chyba ten co łapał muchy pałeczkami do ryżu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie na odwrót. To Funakoshi przeprowadził kilka prelekcji i treningów karate w Kodokanie. Za to dość powszechnym zjawiskiem u trenujących Shotokan było kendo.
Napisano Ponad rok temu
Daito-ryu jest w goshinjujitsu (elementach samoobrony) będących częścią metodyki KK.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Gdzie można znaleść te techniki samoobrony w KK
DVD - Bobby Lowe Kyokushin Karate Self-defence Techniques
Napisano Ponad rok temu
wpływy Aikido znajdziesz w Ashihara Karate bądz Enshin Karate .....w Kyokushin ich niema....Witam,
Pamietam, ze na tym forum ktos kiedys wspomnial ze na uksztaltowanie sie Kyokushin mialo takze wplyw Aikido. Ostatnio znalazlem gdzies w sieci informacje o tym, ze Oyama cwiczyl Dayto Ryu. Czy to prawdziwe informacje? Szczerze mowiac nie widze w Kyokushin wplywow Dayto Ryu czy Aikido.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam,
Pozdrawiam
A nie chodziło przypadkiem o ikken?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzilo mi o Dayto Ryu- tak jak Jersey powiedzial, Oyama cwiczyl Dayto Ryu u Yoshida Kotaro ucznia Sokaku Takeda. Pytalem bo mi jakos nie pasowalo Aikido i Kyokushin - nie widzialem w technikach Kyokushin elementow Aikido, no moze w samoobronie jakies silowe dzwignie, ktore wygladaja z zewnatrz jak dzwignie Aikido. Grzebiac po sieci i szukajac po slowach kluczowych Oyama Kotaro natrafilem gdzies na informacje ze Z Dayto Ryu Oyama przejal metody treningowe. Nie bardzo orientuje sie o jakie metody chodzi. Hmmmm wlasciwie to nawet nie wiem jakie metody treningowe sa specyficzne dla Dayto Ryu Chyba zapytam specow w moim dziale o metody treningowe Dayto Ryu.A nie chodziło przypadkiem o ikken?
Napisano Ponad rok temu
Kyokushin Bunkai
te hiszpanskie bunkai to jest katastrofa. bliska techniki Rycha.
goscie o charyzmie kiszonego ogorka produkuja ezoteryke i aplikuja poronione zupelnie, magiczne ruchy z ta sama ezoteryczna szybkoscia.
takie ciulstwa wymaslaja goscie, ktorzy na gole piesci nigdy z nikim nie wyszli.
chujnia jest ponad - narodowa, organizacyjna i stylowa. nie zna zadnych granic. Ale mowic ze to kyokushinkai? nie wiem. ja tak bezrozumnych rzeczy nawet od Drewniaka sie nie uczylem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bunkai prezentował Shihan Montia Gutierrez Branch Chieff Kyokushin Union....no ja bym raczej niechciał żeby Shihan Montia uczył mnie kumite....ciekawe u kogo zdał pozytywnie na 5 dan :wink:
ani samoobrony.
na piaty dan to juz chyba egzaminow nie ma.
Napisano Ponad rok temu
A u nas w kraju to bunkai szefowie stylów robią sensowniejsze??
Nie, bo nie mają o tym pojęcia często. Niestety
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Vratislavia cup 2011
- Ponad rok temu
-
japoński syndrom
- Ponad rok temu
-
Karate - manipulacja faktami