Skoro karate to "pusta ręka", to może broń w karate trzeba odpuścić?...broniach w Karate...
Prędzej chińska ręka (dopiero w późniejszych "trudnych" czasach zmieniono znak,a za razem znaczenie słowa KARA na "pusty")
Napisano Ponad rok temu
Skoro karate to "pusta ręka", to może broń w karate trzeba odpuścić?...broniach w Karate...
Napisano Ponad rok temu
Czy to coś zmienia? Myślę, że niewiele, zwłaszcza że i tak koncentrują się wszyscy na ciosach i kopnięciach.Prędzej chińska ręka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-jasne, ale foruje tezę, że różne metody dla różnych ludzi. U jednego przyrządy (Chi-Ishi np.) a u drugiego już nie (zamiast tego gruszka i gumy np. ), bo ma inne założenia taktyczne w walce i inną budowę ciała (Martius np. ). Dla pewnej grupy ćwiczących takie rozwiązania były by niepotrzebne a nawet szkodliwe.A wiesz Jersey, że ćwicząc z przyrządami TEŻ możesz wyrobić sobie odpowiednie odruchy?! Bo jak wcześniej zapytałem:
A może jedno uzupełnia drugie?
Napisano Ponad rok temu
bo ma inne założenia taktyczne w walce i inną budowę ciała (Martius np. ).
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, że chodzi raczej o 'wynurzenia' a nie o ,wynaturzenia'.... niektóre osoby poznają moje wynaturzenia, ...
Napisano Ponad rok temu
- ...i brak chęci do sprawdzania kto więcej wytrzyma ciosów (vide kariera w kyokushin )no dobra .... bylem wtedy 30 kg mlodszy .... ale filozofia za to sie poprawila na korzysc - kiedys nie konczylo sie na 1 kopie Smile
Napisano Ponad rok temu
jak okreslil Aniol
Napisano Ponad rok temu
...i brak chęci do sprawdzania kto więcej wytrzyma ciosów (vide kariera w kyokushin )
Napisano Ponad rok temu
-Rob Zvartjes (Pan Miyagi ), prekursor kick-boxingu w Polsce.A do zmiany w duzym stopniu mialo wplyw seminarium w warszawie z wado-ryu z takim chudym brodatym gosciem w okularkach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-Rob Zvartjes (Pan Miyagi ), prekursor kick-boxingu w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
w czym problem nadrobić? tylko 3 lata więcej niż ja masz, a ja lubię sobie pomachać sztangą. powiedziałbym, że im człowiek starszy, tym bardziej tego potrzebuje.Po to są własnie różne style, żeby był dla nas odpowiedni.
Inna sprawa, że ćwiczenia fizycznie nikomu nie zaszkodzą
Ja bardzo dziś żałuję, że temu aspektowi poświęcałem mało czasu, za mało
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu