AWF a sztuki walki.
Napisano Ponad rok temu
W tym roku stoje przed trudnym wyborem uczelni wyższej. Wybór padł na kierunek związany ze sportem, a dokładniej ze sportami walki. W grę oczywiście wchodzą AWFy w całej Polsce. W tym momencie nasuwa mi się kilka pytań:
1) Który z AWFów daje możliwość zrobienia trenerki ze sportów walki (głównie interesują mnie uderzane) ?
2) Która uczelnia daje najlepsze możliwości do rozwoju w tym kierunku (kadra nauczycielska, zaplecze sportowe) ?
Czekam na wypowiedzi osób studiujących na AWFach.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jaki ty chcesz kierunek studiów powiązany ze sportami walki ?? 5cio letnie studia z boksu zakończone magistrem na kierunku bokserskim ?? Kierunek na AWFie to możesz wybrać wychowanie fizyczne i to będzie chyba najbardziej zbliżone do sportów walki ale specjalność to prawdopodobnie będziesz sobie wybierał dopiero gdzieś na 4 roku najwcześniej.
A tak w ogóle to mi się wydaje że żeby zostać instruktorem jakiś sztuk walki, fitnessu czy czego byś chciał to nie potrzeba studiować 5 lat na AWFie tylko zapisać się na kurs instruktorski zdać go i już jesteś instruktor. Wiem że studenci awf mogą mieć coś taniej takie kursy ale też różnie to bywa. Coś mi się wydaje że za dużo nie myślałeś o "trudnym wyborze uczelni" ...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Była też kiedyś możliwość zrobienia instruktora albo trenera muay thai ale to była chyba jednorazowa okazja.
Sprawdź w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
EUROPEJSKA LIGA MUAYTHAI Z TURNIEJEM PIERWSZYCH WALK
- Ponad rok temu
-
SHIDO-LIGA XV edycja ŁÓDŹ
- Ponad rok temu
-