Cold Steel True Flight - jakies opinie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kazdy noz nadaje sie do rzucania
Niektore tylko raz.
Oczywiscie, ze sie nadaje. Gwozdziami ludzie rzucaja to czemu nie tym kawalkiem metalu ?
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobry nóż! Być może sam bym go nie kupił, ale dostałem go w prezencie i postanowiłem wypróbować bez żalu jak się coś złamie.Czy ten noz nadaje sie do rekreacyjnego rzucania czy to tylko bajer do naciagania ludzi ?
Nóż mam jakieś trzy lata. W okresie wakacji godzinami rzucałem nim na zmianę z moim nastoletnim synem. Wykonaliśmy chyba kilka tysięcy rzutów. Nóż wielokrotnie trafiał w drzewo "na płask" i odlatywał w bok z tym żenującym "Brzdęęęęk!". Czasami trafiał przy tym w jakiś kamień, aż iskry leciały. Mimo to nie posiada żadnych wyszczerbień czy innych uszkodzeń poza lekkim ubytkiem w tej czarnej powłoce pokrywającej głownię. Do tego solidna cordurowa pochwa.
W pewnym momencie potrzebowałem jakiegoś noża terenowego, wiecie do rąbania krzaczorów i takich tam. Nóż okazał się do tego idealny.
Stwierdziłem, że gdyby ten nóż miał lekko zakrzywioną krawędź tnącą mógłby się stać poważną konkurencją dla CS SRK. Zwłaszcza, że za jednego SRK możemy mieć ze trzy True Flight'y ( mam na myśli osoby, na których nie robią wrażenia taktyczne legendy i które do swoich morek potrzebują czegoś większego ).
Tu recenzja filmowa:
A rzuca się tym tak, jak na tym filmie:
Polecam!
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kunai
- Ponad rok temu
-
Jaki nóż traperski?